Onrush videem říká, že není úplně o závodech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Onrush videem říká, že není úplně o závodech

Onrush videem říká, že není úplně o závodech

David Plecháček

David Plecháček

25. 4. 2018 09:27 3
Reklama

Letošní jarní nadílka závodních her se začíná povážlivě zamotávat. The Crew 2 vypadá přinejmenším zvláštně, především co se týče přechodu z jednotlivých typů vehiklů, ať už z aut, letadel nebo člunů, na jiný. Onrush, na který byste mohli mít spadeno jako na záložní variantu, se ale také začíná vybarvovat, a to ne zrovna tak, jak by si někteří přáli.

Onrush od bývalých členů Evolution Studios, nyní spadajících pod Codemasters, se totiž prezentuje novým trailerem. Ten, namísto aby ukazoval co nejvíce ze závodění, ukazuje, že se vydává trochu jinou cestou plnou srážek, kolizí a vzájemného vytlačování. To vše s doprovodným komentářem, který jako by pocházel odněkud z Unrealu.

Nové video se zabývá popisem jednotlivých typů vozidel. Každé z nich si nějakým způsobem nabíjí schopnost Rush, jejíž správné použití může rozhodnout o výsledku každého závodu. Tento boost je dále provázen dalšími efekty, které hráče buďto posilují, nebo ovlivňují ty okolo. No a každé má taky nějakou schopnost v závislosti na vašem jízdním stylu.

Jak to vypadá v praxi? Tak třeba motorky Outlaw nabíjejí svůj Rush tím, že hráč na skokáncích předvádí triky. Aktivovaný Rush ale kromě rychlosti sbírá již nabitý Rush od soupeřů, čímž jim škodí. Tyto motorky taktéž mají pasivní schopnost – při dopadu oslabí protihráče a ti budou snáz zlikvidování.

Možná, že to zní složitě, ale každá třída je v tomto ohledu unikátní. Interceptor například doplňuje Rush tím, že předvádí tzv. near misses, po jeho aktivaci jej může doplňovat srážením ostatních vozidel a jeho schopností je Surge, čili jeho boost je silnější, ale nákladnější. Třída Dynamo? Ta funguje jako takový support, Rush totiž automaticky znamená nabíjení Rushmetru ostatních ze stejného týmu, dobíjí se tím, že jede v jejich blízkosti a jeho schopností je nechávat za sebou předměty, po jejichž sebrání pojedou spoluhráči rychleji.

Pravdou je, že všechny prezentované třídy se výrazně liší. Ale jak už padlo v úvodu, ne každému se novinka zamlouvá. Někteří se radují, že Burnout a Motorstorm mají nové dítě, které přece nemůže být špatné, ale jiní do žánrového mixu přidávají i Rocket League a (světe div se) i Overwatch, a to se jim samozřejmě pranic nelíbí. Onrush zkrátka nebude tak moc o závodění, jak jsme si možná mysleli. A to je potřeba brát na vědomí. Někomu tak zjevně sedne, jinému už tolik ne. Každopádně pokud patříte mezi předběžné fanoušky, můžete si hru předobjednat na Xzone.cz. Hra bude dostupná pro Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama