Asteroid mění Fortnite. Co náraz přinesl?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Asteroid mění Fortnite. Co náraz přinesl?

Asteroid mění Fortnite. Co náraz přinesl?

David Plecháček

David Plecháček

2. 5. 2018 15:14
Reklama

Ano, hráči měli opět pravdu. Kometa míří na povrch mapy ve Fortnite udělala s příchodem nové sezóny své a změnila ji v mnoha ohledech k nepoznání. Co je tedy nového a proč byste se měli do stylizovaného světa od Epicu právě teď vrátit?

Čtvrtá sezóna započala přesně ve chvíli dopadu komety na povrch planety, čímž se některé oblasti změnily, zanikly nebo vznikly zbrusu nové. Některá místa změnila své vlastnosti, takže můžete narazit na oblast, v níž, budete-li mít štěstí, můžete zažít takřka nulovou gravitaci. Musíte najít takzvané hop rocks, které vám dají popisovanou výhodu. No dobrá, nulovou gravitaci úplně nepocítíte, ale na omezený čas budete skákat výrazně výše oproti ostatním.

Kometa zkrátka nechala na ostrově určité stopy, a tyto kameny jsou jednou z nich. Zároveň náraz odkryl několik skrytých lokací, včetně vesmírných řídících středisek, do nichž můžete nakouknout a eventuálně z nich sebrat nějaké vybavení. Kromě toho do hry přibyly některé nové skiny a další drobnosti, které bychom od nové sezóny tak nějak očekávali. Podívat se můžete také na přiložené kratičké video, abyste věděli, jak to celé vzniklo.

Když je řeč o Fortnite, ještě bychom mohli zmínit rozhovor Tima Sweeneyho, který v posledním vydání magazínu MCV popisoval změny, které se ději na mobilních trzích. Výkonný ředitel studia Epic popisuje, že lidé jsou po letech hraní casual her typu Angry Birds přesyceni, tudíž vzniká prostor na sofistikovanější zážitky. „Tito lidé buď přestali hrát, nebo se z nich stali normální hráči. A ti teď očekávají větší a zajímavější hry,“ řekl.

A tak vzniká prostor pro hry jako je Fortnite, nebo třeba konkurenční PUBG. Sweeney říká, že podobný přechod už před lety zažil trh v Korei, a teď se pomalu dostává i na západ. Na vrcholu žebříčku jsou většinou hry, které si odnáší dědictví z počítačů nebo z konzolí. Zatím je čas od času nějaké hra vystřídá, ale nebude trvat dlouho a podobné tituly se tam usadí natrvalo. „Casual hráči už jsou teď minoritou,“ dodal s tím, že to se stává ve chvíli, kdy se chuť lidí změní.

Podle šéfa Epicu se toto ale děje cyklicky napříč historií. Vzpomeňme na osmdesátky, kdy byly v kurzu automaty. Během dvou let byli všichni hráči. „Muži a ženy, děti každého věku, chlapci i dívky. Ale časem je to přestalo bavit, takže buď postoupili výš, nebo od her odešli. To samé se teď děje s chytrými telefony,“ dodal. Souhlasíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama