Nové detaily a screeny z Red Dead 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové detaily a screeny z Red Dead 2

Nové detaily a screeny z Red Dead 2

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 5. 2018 10:14 3
Reklama

Pokud máte doma některou z „velkých“ konzolí aktuální generace a pokud jste aspoň trochu westernově pozitivní, je celkem pravděpodobné, že se zatajeným dechem očekáváte vydání Red Dead Redemption 2. K tomu by mělo dojít letos v říjnu, tedy pokud nás nepostihne nějaký nepříjemný odklad. Ve středu jsme se dočkali nového traileru, nyní se objevila nová várka screenshotů a také pár střípků informací.

Ty plynou především z exkluzivního preview, které přinesl server IGN. To nešetří chválou na vizuální podobu hry a také na živoucí svět, kde mají jednotlivá NPC svůj denní cyklus aktivit. Preview představilo tábor, v němž se váš gang na útěku skrývá, a také jednotlivé členy bandy a jejich charakteristické vlastnosti a povinnosti ve skupině.

Hlavní hrdina Arthur je pravou rukou šéfa Dutche, což mu kromě úcty ostatních přináší i nemálo starostí. Jednou z nich bude například i shánění potravy. Nedostatek jídla se okamžitě projeví na náladě a morálce vaší skupiny, lov nebo nákup potravin je tedy poměrně zásadní součástí péče o tábor. Rockstar ale údajně slibuje, že vás tyto povinnosti nebudou při hraní frustrovat. Tábor bude nějakým způsobem přežívat bez ohledu na vaše snažení a vývojáři se snaží dobře vyvážit Arthurovy povinnosti a hráčovu zábavu.

Preview také hovoří o způsobu, jakým se dostanete k různým úkolům. Při procházce táborem se nebudou spouštět rozhovorové cutscény, vše probíhá plynule a vy tak můžete v polovině rozhovoru odejít a žádost o pomoc ignorovat. Rockstar údajně v tomto případě nechce dělat přílišné rozdíly mezi hlavními a vedlejšími misemi. Celá řada úkolů je také ovlivněna denní dobou, kdy se se zadavatelem setkáte.

Red Dead Redemption 2 také zjevně klade mnohem větší důraz na systém vztahů, při setkání s jinými lidmi máte na výběr, jakým způsobem budete vystupovat. NPC budou reagovat i na takové zdánlivé maličkosti, jako je vaše jízda na koni přes jejich pozemek. Řadu situací budete moci vyřešit různými způsoby, ať už mírumilovně, nebo řečí revolverů. Kůň už vás tentokrát nebude všude následovat, pokud slezete, zůstane tam, kde jste ho nechali a na zapískání zareaguje jen na omezenou vzdálenost. Kromě dopravního prostředku nyní plní roli rozšířeného inventáře. Preview chválí chování vašeho oře, jeho inteligenci i plynulost animací.

Lovení zvěře bude opět poměrně naturalistické, pamětníci prvního dílu jistě vzpomenou, že stahování z kůže je pěkně krvavá záležitost. Maso se ale tentokrát realisticky kazí a je třeba jej prodat/dodat táborovému kuchaři včas. Součástí preview je i popis bankovní loupeže. Je zjevné, že si Rockstar vypůjčil řadu prvků z populárních Heistů z GTA V, během přepadení dostanete častokrát na výběr z několika možností postupu.

Red Dead Redemption 2 dle popisu působí jako moderní nástupce původní hry. O jejích kvalitách se majitelé PlayStation 4 a Xboxu One budou moci přesvědčit 26. října letošního roku. Hru si můžete objednat v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama