Vývoj God of War trval celých pět let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj God of War trval celých pět let

Vývoj God of War trval celých pět let

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

7. 5. 2018 10:57 4
Reklama

V internetových diskuzích jste možná již narazili na spekulace o tom, že vývoj titulu God of War trval snad i více než pět let. Cory Barlog ze Santa Monica Studio se však v rozhovoru pro Kotaku rozhodl učinit všem diskuzím přítrž a oznámil, že vývoj trval právě polovinu dekády. Odhalil i důvod. Vývojáři údajně museli začít od úplného začátku a přepracovat takřka vše, co tenhle akční klenot vlastně tvoří.

I když jsme mohli vidět ukázku hry na E3 2016, v té době stále chyběl renderovací engine, engine nasvícení byl hotový jen z poloviny a stejně tak engine atmosféry. Nějaký čas zabrala i spolupráce týmů, které na sebe někdy musely čekat. Například designéři levelů potřebovali znát herní mechaniky, ale ty ještě nebyly hotovy. Základní struktura titulu sice byla vytvořena, ale zbytek se dodělával na poslední chvíli. Například menu nebylo hotové ještě 8 týdnů před vydáním. Pokud ale bude i další díl (a ten téměř určitě bude), vývoj pět let tentokrát už trvat nemá. Na druhé straně nemáme další díl očekávat ani příliš brzy. Barlog totiž prozradil i to, že si potřebuje pořádně odpočinout.

Série God of War je tu s námi již od roku 2005. Nejnovější díl, jehož název God of War se shoduje právě s první hrou série, vyšel v dubnu 2018 exkluzivně pro konzoli PlayStation 4. Přestože se hlavní hrdina zklidnil a stal se zodpovědným otcem, titul tím rozhodně neutrpěl a vysloužil si mnoho chvály od hráčů i kritiků. Stejně tak v naší recenzi získal maximální hodnocení 5/5. Pokud byste si tak titul chtěli sami pořídit, můžete tak učinit zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama