Zavzpomínejte na seriál Lost díky FC5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zavzpomínejte na seriál Lost díky FC5

Zavzpomínejte na seriál Lost díky FC5

Marek Selinger

Marek Selinger

7. 5. 2018 17:44 4
Reklama

4, 8, 15, 16, 23, 42. Správnému fanouškovi seriálu Lost, u nás známému jako Ztraceni, jsou tyto čísla více než povědomá. Pokud vám ale prostředí tajuplného ostrova po všech těch letech chybí, máte nyní ideální příležitost, jak si ho připomenout. Šikovný fanoušek totiž vytvořil v editoru Far Cry 5 mapu, která je zdárnou kopií ostrova, kde Jack, Locke, Kate aspol. prožili všechny ty pamětihodné momenty.

Poslední přírůstek do série Far Cry 5 nesklidil alespoň u nás úplné nadšení, avšak ve světě se prodává více než dobře. Jedna ze všeobecně vychvalovaných věcí byla přítomnost editoru, ve kterém se mohou šikovní hráči do sytosti vyřádit. To udělal i hráč, který má na Youtube přezdívku Un-Break-Able, a co dokázal, u toho zaplesá nejedno srdíčko fanouška Ztracených. Díky jeho výtvoru se můžete stát de facto jedním z těch, kteří měli tu smůlu a nacházeli se na palubě letu Oceanic 815.

Stačí pouze, když si danou mapu stáhnete do své PS4 verze Far Cry 5 (bohužel nikde jinde zatím mapa není dostupná) a můžete začít vzpomínat. Samozřejmostí je původní kemp na pláži, kde se po prvních zmatcích přeživší usídlili, nedaleko od ní se nachází jeskyně, kde byly nalezeny tajemné ostatky dvou lidí. Prozkoumat můžete i tajemný poklop a bunkr pod ním, kde Desmond po dlouhou dobu jen mačkal tlačítko a užíval si života. Nebo stanice Flame, kde se Locke snažil porazit počítat v šachách? Není problém. Případně se můžete projít po původní vesnici, kde sídlila skupina Dharma, a později se zde usadili The Others. Určitě vás nechceme ochudit o veškerá překvapení, které dané video nabízí, proto pokud máte zájem, zhlédněte ho a zavzpomínejte na seriál, který nasadil laťku seriálového tvorby pořádně vysoko.

Všechna místa obsahují takovou míru detailu, až to pomalu bere dech. Dle autora trvala produkce mapy více než měsíc, strávil nad ní veškerý čas od vydání hry. V nás video vyvolalo pocit si celý seriál pustit pěkně od začátku, a ačkoliv mnoho fanoušků v pozdějších sérií lamentovalo nad tím, že děj se zamotal tak, že se v něm ztratili i sami tvůrci, u nás zůstává v osobním zlatém fondu seriálové tvorby. A co vy, jak na Lost vzpomínáte? Hráli jste hru Lost: Via Domus, která seriál doprovázela a vyšla v roce 2008? Shodou okolností tomu bude 23. května již 8 let, co se Lost dočkalo své úplně poslední a finálové epizody. Ten čas teda letí…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama