Iron Danger bude severské taktické RPG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Iron Danger bude severské taktické RPG

Iron Danger bude severské taktické RPG

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

10. 5. 2018 08:51 1
Reklama

Žánr izometrických real-time RPG se zapauzovatelnými taktickými souboji se aktuálně vyhřívá v zájmu hráčů a zažívá tak malou renesanci. Máme tu Divinity: Original Sin, Pillars of Eternity nebo třeba Tyranny, všechno velice vysoce hodnocené a úspěšné tituly. A není pochyb o tom, že nově oznámený Iron Danger by se velice rád zařadil vedle jejich vznešených boků.

Do boje proto vyráží vybaven lákavým finským zasazením a folklórem, při nejmenším zajímavým mixem inspiračních zdrojů, kdy se má dle vývojářů jednat o "Pána prstenů říznutého Transformery", ale také schopností hlavní hrdinky manipulovat s časem, což by mělo do taktických soubojů přilít šálek osvěžující šťávy.

Vývojáři z Action Squad Studios tradičně slibují také silný důraz na příběhovou stránku. Ujmeme se role obyčejné venkovské dívky Kipuny s ne až tak obyčejnou schopností vracet čas a přelstít tak i samotnou smrt. Během útěku před zlými silami usilujícími o ovládnutí její veskrze užitečné dovednosti, bude mít Kipuna samozřejmě k ruce i další členy družiny, kupříkladu ve videu (jedná se o záběry z pre-alfa verze) viděného ohromnéhlo chlapíka s ještě větším kladivem. A dočkáme se minimálně ještě jedné další hratelné postavy.

Spolu se hrou je v přípravě také tematicky sladěný stejnojmenný komix, taktéž se odehrávající ve světě Kalevala a lákající na neotřelou kombinaci epické fantasy zasazené do severské mytologie a moderních vlivů steampunku a Tech-noir. Je známo, že první části komixu bychom se měli dočkat již v letošním roce; zatímco datum vydání hry samotné ještě nebylo nijak upřesněno. Těšit se každopádně mohou hráči na PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama