GTA V se blíží k 100 mil. prodaných kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V se blíží k 100 mil. prodaných kusů

GTA V se blíží k 100 mil. prodaných kusů

Marek Selinger

Marek Selinger

18. 5. 2018 16:34 12
Reklama

Fenomén. Jiné slovo nás pro Grand Theft Auto V nenapadá. To, že si to nemyslíme sami, potvrzují čísla, které k nám doputovaly – hry se prodalo už na 95 milionů kusů a je tedy jen otázkou časů, kdy pokoří hranici 100 milionů prodaných kopií.

Grand Theft Auto V (záměrně se vyhýbáme označení „páté GTA“ – je dobře známo, že her v sérii vyšlo mnohem více) bylo původně vydáno 17. září 2013 jen na PS3 a Xbox 360, o rok později jsme se dočkali re-releasu na další generaci konzolí, tzn. PS4 a Xbox One. V dubnu 2015 si mohli užít dobrodružství trojice Micheal, Trevor a Lincoln konečně i hráči na PC. A ačkoliv před oficiálním oznámením PC verze se spekulovalo, aby i nejnovější přírůstek do Grand Theft Auto série nezůstal exkluzivním pro konzole tak jako v případě Red Dead Redemption z roku 2010, Rockstar si byl moc dobře vědom velikosti PC základny, a nakonec hru vydal i na této platformě.

Nutno uznat, že číslo 95 milionů prodaných kusů je úctyhodné, avšak plně zasloužené. I po téměř pěti letech od vydání hra vůbec nezastárla a může se směle měřit s aktuálními tituly. Ještě v únoru tohoto roku jsme věděli, že hra prodala 90 milionů kopií, což znamená od té doby nárůst pěti milionů kusů za pouhý čtvrtrok. Co by za to jiné hry daly. Bezpochyby k celé situaci dopomohlo i vydání speciální verze GTA: Premium Online Edition, které proběhlo před měsícem a jak už název napovídá, zaměřovalo se na různé bonusy do online složky hry. Tipujeme, že hranici 100 milionů kusů hra pokoří do konce letních prázdnin. Ale co dál? V tabulce nejprodávanějších her je GTA V na třetí pozici za Minecraftem, a přes kvality i sílu značky to bude přece jen těžký oříšek. Ale co my víme, třeba budou lidé v Rockstaru za pár let krájet dort s nápisem „druhá nejprodávanější hra historie“.

Jak vidno, GTA V se daří více než dobře, díky online módu a mikrotransakcím v něm se Rockstar nemusí bát o další finanční příjmy ze hry. Ale tak trochu tušíme, že se v britských kancelářích kutí další pokračování této slavné série. Kde byste si přáli, aby se případný další díl GTA odehrával? Dejte nám vědět v diskuzi!

Pokud chcete pomoct Rockstaru k dosažení tohoto milníku, tak si GTA V můžete pořídit v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama