Vývoj Dreams pro PS4  byl dvakrát restartován
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj Dreams pro PS4 byl dvakrát restartován

Vývoj Dreams pro PS4 byl dvakrát restartován

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 5. 2018 14:24 1
Reklama

Studio Media Molecule majitelé konzolí PlayStation dobře znají, především díky sérii povedených plošinovek LittleBigPlanet. Britský tým má za sebou také papírové dobrodružství Tearaway, které původně vyšlo na PlayStation Vita, aby se následně dočkalo vydání i na PS4. V Media Molecule už ale poměrně dlouho kutí projekt Dreams, který by snad letos měl konečně vyjít a nyní se o něm dozvídáme další střípky informací.

Už v roce 2012 na Gamescomu studio oznámilo, že pracuje na dvou nových značkách, jednou z nich byla zmíněná Tearaway, tou druhou pak právě Dreams. Hra byla odhalena na akci PlayStation Meeting 2013, dalšího teaseru jsme se dočkali o rok později. Oficiálního oznámení jsme se dočkali na E3 2015 a původně se Dreams měly dočkat vydání už předloni. Co trvá tak dlouho?

Kreativní ředitel projektu Mark Headley se v rozhovoru pro GamerHubTV podělil o několik zásadních informací. Netradiční projekt byl jeho slov hned dvakrát rebootován a s vývojem se začalo odznovu. Přestože práce trvají již šest let, Headley si pochvaluje podporu Sony a fakt, že společnost nad projektem i přes zjevné problémy nezlomila hůl.

Dreams mají být titulem, který naplno probudí kreativitu uživatelů. Ti si totiž díky tomuto titulu budou moci vytvořit libovolnou hru zcela od základů. Alespoň to tedy tvrdí vývojáři, kteří v Dreams zúročují své zkušenosti z LittleBigPlanet, kde se podobný, byť ne tak rozmáchlý, koncept také objevil. Podobné náměty se ve hrách už samozřejmě objevily, vzpomenou můžeme například Project Spark pro konkurenční platformy, který ale dopadl poněkud neslavně.

Veškeré své výtvory budeme moci sdílet s ostatními hráči, kteří zároveň dostanou možnost vaše dílo upravit či obohatit o nové prvky. Hra má ale nabídnout i příběhový režim, který ale dost pravděpodobně bude fungovat spíše jako glorifikovaný tutorial, díky němuž vás tvůrci seznámí se všemi nástroji a možnostmi. Nutno říci, že ze všech dostupných videí vypadají možnosti tvorby v Dreams působivě, úspěch titulu ale bude záviset především na zaujetí komunity. Hra dosud nemá přesně stanovené datum vydání, doufejme, že to letos konečně stihne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama