Wargaming zavírá své studio v Seattlu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Wargaming zavírá své studio v Seattlu

Wargaming zavírá své studio v Seattlu

Martin Nahodil

Martin Nahodil

24. 5. 2018 10:02
Reklama

Boss Key Productions není jediným studiem, které v těchto dnech ukončuje svůj provoz. Na rozdíl od Cliffyho ale zaměstnanci Wargamingu Seattle pravděpodobně vůbec netušili, že se blíží konec. Podle jednoho z nyní už bývalých zaměstnanců studia byla ráno svolána porada. Tam zaměstnancům oznámil šéf Wargamingu Victor Kislyi, že se celé studio zavírá. Podle odhadů tak o práci přišlo přes 150 lidí.

Wargaming Seattle bylo studio založené Chrisem Taylorem v roce 1998, které jste v minulosti mohli znát jako Gas Powered Games. Do povědomí hráčů se dostalo zejména díky svým titulům Dungeon Siege a Supreme Commander. Po neúspěšné kickstarterové kampani roku 2013 přešlo pod křídla Wargamingu.

Mezi tím se snaží propuštění vývojáři uchytit v jiných studiích. Na twitteru se rozjel #WGJobs, který jim má pomoci se opět postavit na nohy. Není to poprvé, co se tento hashtag objevil. Pokud zabrousíme tak dva roky do minulosti, tak zjistíme, že to samé se stalo v případě zavření studia WG Cells, které se zaměřovalo převážně na mobilní platformy.

Wargaming prozatím nevydal žádné oficiální prohlášení ohledně konce studia. My tak jen zatím můžeme popřát jeho bývalým zaměstnancům hodně štěstí do budoucna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama