Český hit Beat Saber oznámen pro PSVR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Český hit Beat Saber oznámen pro PSVR

Český hit Beat Saber oznámen pro PSVR

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

10. 6. 2018 16:53 1
Reklama

S úspěšnými českými hrami jako by se v poslední době rozrthl pytel. Mezi ty méně nápadné se řadí letošní rytmický hit dvoučlenného studia Hyperbolic Magnetism s názvem Beat Saber. Na Steamu sice dostává výborná hodnocení, ale její zaměření na virtuální realitu nenabízí takový potenciál k oslovení širší hráčské základny. Ta se nyní ale podstatně rozroste, protože Beat Saber byl právě oznámen pro nejprodávanější headset PlayStation VR.

Ve hře Beat Saber se zmocníte dvojice virtuálních mečů, se kterými budete do rytmu hudby rozsekávat kostky, které se na vás postupně řítí. Ty na sobě mají směrové šipky, podle kterých poznáte, jakým směrem udeřit. Podle reakcí hráčů se jedná o mimořádnou zábavu a povinnost pro všechny vlastníky VR zařízení. Úspěchu kromě chytlavé hratelnosti pomáhá i vyjikající soundtrack. O ten se postaral Jaroslav Beck, specializující se na hudbu k trailerům. Mezi nejznámější z nich se řadí Overwatch, Starcraft nebo Battlefield.

Popularita Beat Saberu autory velice překvapila. Fanoušci hned několik dní po vydání začali hru modovat nejen vytvářením nových levelů, ale vymýšleli i nové zbraně, se kterými budete ve hře manipulovat. S podobnou otevřeností se na PlayStation VR zřejmě nesetkáme, autoři ale sami hru pravidelně rozšiřují, a proto o obsah jistě nebude nouze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama