Mikrotransakce a DLC zdarma pro Fallout 76
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mikrotransakce a DLC zdarma pro Fallout 76

Mikrotransakce a DLC zdarma pro Fallout 76

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

13. 6. 2018 16:01 13
Reklama

Neuplyne den, kdy bychom se nedozvěděli další informace o chystaném Fallout 76. Dnešní várka novinek pochází z obsáhlého vývojářského deníčku, který se objevil včera na YouTube ve spolupráci s kanálem Noclip. Mimo povídání o počátku vývoje video obsahuje i podstatné informace týkající se samotné hratelnosti.

Studio BattleCry původně pracovalo na free-to-play akční multiplayerové hře, když v roce 2015 Bethesda rozhodla, že vývoj nepokračuje podle jejich představ. Od té doby jsme o studiu slyšeli pouze v souvislosti se spoluprácí na multiplayeru akce Doom a přejmenováním na Bethesda Game Studios Austin. Po odhalení onlinové složky nového Fallout 76 se začalo živě spekulovat o tom, že právě tito vývojáři by měli mít na podobě hry výrazný podíl, což bylo později potvrzeno.

První z důležitých informací je, že herní mapu bude sdílet 24 až 32 hráčů, kteří se budou moci účastnit dynamicky generovaných eventů. Již dříve potvrzené survival elementy se projeví důrazem na crafting a nutnost svou postavu pravidelně zásobovat jídlem a pitím. Mapa bude rozdělena do šesti částí, přičemž v každé z nich budou na hráče čekat jiné typy monster a výzev. Novinkou pro sérii bude výskyt život ohrožujících rostlin a postup ve hře bude ovlivněn i přítomností dynamického počasí.

Pokud budete vystaveni přílišné radiaci, zvýší se tím šance na mutaci vaší postavy, která bude další podstatnou částí hry. Mutace nebudou mít pouze negativní vliv, a proto bude možné si některé z nich ponechat, pokud budou sedět vašemu způsobu hraní. Pokud ne, bude možné je vyléčit, a za zmínku také stojí, že některé mutace budou mít pouze kosmetický dopad. Zvyšováním úrovně postavy budou hráči získávat kartičky s perky, které budou moci prodat ostatním, nebo je sdílet se členy své skupiny. Endgamovou aktivitou bude vypouštění nukleárních raket, které zvýší úroveň obtížnosti v místě jejich dopadu, což ovlivní i odměny z nepřátel v této oblasti. V PvP bude zaveden level agresivity hráčů, takže bychom měli na první pohled poznat, s kým spolupracovat, a s kým ne. Komunikaci mezi hráči obstará voice chat, ale i bohatý výběr dorozumívacích gest.

Potěšující zprávou nakonec je příslib zdarma šířených DLC po několik let po vydání hry a přítomnost pouze vzhled ovlivňujících mikrotransakcí. Tyto úpravy vzhledu budou navíc získatelné v samotné hře zcela zdarma. Fallout 76 vychází 14. listopadu a již dnes je k předobjednání na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama