Detaily o The Last of Us Part II
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Detaily o The Last of Us Part II

Detaily o The Last of Us Part II

Marek Selinger

Marek Selinger

14. 6. 2018 14:42 10
Reklama

Dnes je to přesně pět let od vydání prvního The Last of Us. Tedy hry, která svou kvalitou uhranula snad každého majitele třetího PlayStationu. Na původní příběh Joela a Ellie snad již brzy naváže druhý díl, který byl prezentován na E3 konferenci Sony. Po ní o hře promluvili samotní vývojáři, včetně velmi dobře známého Neila Druckmanna.

Jedinou hratelnou postavou druhého dílu bude Ellie, která bude muset přežívat v prostředí zamořeném clickery a dalšími různými infikovanými nepřáteli. Pro její přežití bude klíčové se dostatečně sžít s prostředím, ve kterém se pohybuje. Pokračování rozvíjí stealth mechaniky, interakce s okolím by měla být na daleko vyšší úrovni oproti původní hře. Značným vylepšením prošel i samotný souboj s nepřáteli, nově se budeme během potyček protivníkovi vyhnout, ti by však měli být obdařeni důmyslnější AI než v jakékoliv předchozí hře od Naughty Dogu. Také spolu budou častěji komunikovat, sdělovat si pozici hlavní hrdinky a daleko více spolupracovat.

The Last of Us Part II bude stále vyprávět linární příběh, avšak tentokrát se budeme pohybovat v daleko otevřenějších levelech, které zajistí hráči možnost ke každému střetu přistupovat jiným způsobem. Vývojaři to přirovnali k posledním dvoum dílům Uncharted, přičemž v TLOU II bychom se měli dočkat ještě o trošku větší svobody. Přepracován byl i crafting, který nyní nabídne více možností. Jako příklad byl uveden výbušný šíp, který jsme mohli vidět i během samotné prezentace.

Naughty Dog je známé jako studio, které každou svou hrou posouvá grafické možnosti konzole o kus dál. To bude platit i o jejich aktuálně vyvíjeném projektu, kde se máme údajně dočkat „dechberoucí grafiky“. Po dohrání předchozích her od těchto vývojářů jim nemáme důvod nevěřit. 

Vývojáři se vyjádřili i k postavě Joela. Je možné, že někteří čtenáři by následující informaci považovali za drobný spoiler, proto varujeme předem. Hrdina prvního dílu se ve hře objeví, údajně se nachází „někde jinde v Jacksonu“ (Jackson je komunita, ve které Ellie žije a líbá se zde s jinými dívkami).

Na titul se neuvěřitelně těšíme, původní hra je pro nás vrcholem, co bylo možné na PS3 vytvořit, avšak datum vydání The Last of Us Part II stále nevíme. Sony v tomto případě zatvrzele mlčí. Tak trochu doufáme, že hra vyjde přesně za rok, aby navázala na červnové vydání svého předchůce. Tak či tak, předobjednat si ji můžete na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama