Red Dead Redemption 2 míří na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Red Dead Redemption 2 míří na PC

Red Dead Redemption 2 míří na PC

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 6. 2018 10:33 10
Reklama

Výstava E3 lákala herní svět hned několika očekávanými tituly. Dočkali jsme se řady dechberoucích trailerů a gameplay videí. Minimálně jedna hra ale dozajista chyběla. Kdekdo čekal, že se dočkáme také záběrů z chystaného Red Dead Redemption 2. Přestože společnost Take-Two Interactive byla na výstavě přítomna, krom velkých bílých zdí svého stánku nic neukázala. O pokračování kultovního westernu jsme se tedy nedozvěděli nic nového. Nyní se však situace mění.

Dostali jsme totiž odpověď na tu nejpalčivější otázku ohledně blížícího se pokračování. Red Dead Redemption 2 s největší pravděpodobností míří také na PC. Informace neplánovaně unikla na sociální síti LinkedIn, kde platformu označil jeden z bývalých vývojářů z Rockstar Games. U společnosti fungoval jako programátor, působil zde od června 2009 do října 2016. Pracoval na L. A. Noire, Grand Theft Auto V a Red Dead Redmption 2. A právě zde se hned za PS4 a Xbox One objevuje také PC.

Take-Two Interactive tak zřejmě svá slova o důležitosti platformy PC mysleli vážně. CEO Strauss Zelnick se totiž nedávno vyjádřil, že se PC stalo důležitou částí jejich základny. Jako vlastník Rockstar Games tím společnost s největší pravděpodobností nepřímo reagovala na vysoké prodeje PC verzí GTA V.

Historický úspěch by si nyní mohli zopakovat právě s Red Dead Redemption 2. GTA V bylo původně vydáno na konci cyklu minulé generace konzolí a to beze slova o PC verzi. Ta přišla až s vylepšenou verzí pro PS4 a Xbox One. Tato taktika se samozřejmě vyplatila, odrazila se v rekordních prodejích hry. Již nyní se objevují první náznaky, že se aktuální generace chýlí ke konci, což potvrzují první tituly, u nichž vývojáři počítají s vydáním pouze na nové konzole. V případě Red Dead Redemtion 2 tak může jít vydavatel stejnou cestou jako u GTA V – vydat hru nejdřív na současné generaci a PC alternativu odbavit až spolu s vylepšenou verzí pro nový Xbox a PlayStation.

Dlouhé čekání se pomalu chýlí ke konci. Hra vychází již 26. října 2018. Předobjednat si jí můžete na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama