FF VII Remake byl představen předčasně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FF VII Remake byl představen předčasně

FF VII Remake byl představen předčasně

Martin Nahodil

Martin Nahodil

25. 6. 2018 13:26 4
Reklama

Jak na Kingdom Hearts 3, tak na Final Fantasy VII Remake se čeká už pěknou řádku let. Třetí pokračování disneyovského JRPG už je za dveřmi, ale remake nejslavnějšího dílu série Final Fantasy je stále v nedohlednu. O tom promluvil Tetsuja Nomura ze Square Enixu a zároveň uznal, že oba tituly byly představeny předčasně.

V rozhovoru pro Multiplayer.it Nomura řekl, že rozhodování ohledně představení nového titulu je vždycky těžké. Obzvlášť když se jedná o tituly, které si komunita tak dlouho žádá bez ohledu na to, jestli už jsou oznámeny nebo ne. "Stále se nás někdo ptá 'Pracujete na tom a na tom?' nebo 'Proč neuděláte pokračování tohohle?'. Ani po představení hry se situace nijak nezmění, protože se tyto otázky jen změní na 'Kdy to vyjde?' nebo 'Kdy ukážete nový trailer?'." Pro Nomuru jako pro vývojáře jsou také problémem nepravdivé informace, kterým následně ale komunita začne věřit. "Je nutné se rozhodnout, jestli přišel správný čas na nové informace přímo od nás," vysvětluje.

Nomura řekl, že leaky jsou v některých případech důsledkem spolupráce s jinými studii neboli outsourcingu. Uznává, že outsourcing znamená risk toho, že se informace nebo klidně i obrázky dostanou na internet.

"Přesně tohle jsou případy remaku Final Fantasy VII. Jsem si vědom více než kdokoliv jiný, že jsme ho oznámili příliš brzy, ale všude se v té době mluvilo o tom, že na hře pracujeme a občas to byly opravdu konkrétní informace. Rozhodli jsme se, že se to nebudeme snažit ututlat a oficiálně ho představíme," dodává Nomura. Jsou tu tedy dvě roviny. Buď se o hře dozvíme brzy, ale budeme na ni dlouho čekat nebo budeme dlouhé roky spekulovat o tom, jestli se na ní opravdu pracuje nebo ne a představení od vydání nebude dělit tak velký časový úsek. Jaký přístup vývojářů se více zamlouvá vám?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama