Tvůrci PUBG stáhli žalobu na Fortnite
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci PUBG stáhli žalobu na Fortnite

Tvůrci PUBG stáhli žalobu na Fortnite

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

28. 6. 2018 15:30 11
Reklama

V médiích se opakovaně hovořilo o právních krocích, které tvůrci slavné hry PlayerUnknown‘s Battlegrounds podnikli proti Fortnite. Jenže právě nastal obrat o 180 stupňů. Žaloba byla stažena.

Jak jsme vás informovali již dříve, společnost PUBG Corp. se ocitla ve svízelné situaci. Epic Games se svou hrou Fortnite dosti okatě začala porušovat jejich autorská práva. A ačkoliv nechceme rozhodovat za soud, žaloba se alespoň na první pohled zdála být oprávněná. Vždyť titul Fortnite přišel s prakticky totožným konceptem battle royale, který se odlišoval snad jen v jiné grafice a možnosti stavění.

Situaci navíc komplikoval fakt, že počin PlayerUnknown‘s Battlegrounds je postavený právě na enginu od Epic Games a jejich podpora je tak pro hru více než důležitá. Proto je podání jakékoliv žaloby tak trochu riskantním krokem. Není tedy divu, že autoři po podání žaloby mírnili emoce řečmi o tom, jak spolu společnosti skvěle vycházejí a že spolu chtějí dlouhodobě spolupracovat.

Zatím nevíme, co za stažením žaloby přesně stojí. Možná se autoři PUBG dozvěděli, že by s nimi Epic Games přestala spolupracovat. V úvahu ale připadá i jiná varianta - dohoda o finančním vyrovnání. Jak to ve skutečnosti je, může být důležité pro vývoj konceptu battle royale, na který si brousí zuby řada dalších projektů. Pokud PUBG Corp. jen tak vycouvala, nemusí se teoreticky ostatní společnosti žaloby až tolik obávat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama