Control odkrývá příběhové pozadí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Control odkrývá příběhové pozadí

Control odkrývá příběhové pozadí

Martin Nahodil

Martin Nahodil

5. 7. 2018 10:01
Reklama

Studio Remedy má na triku tituly jako je Alan Wake nebo Quantum Break. Na letošní konferenci Sony představili svoji novinku jménem Control, ale moc informací jsme se z prvního traileru nedozvěděli. Aby vývojáři fanouškům vysvětlili, o co v jejich hře vlastně jde, rozjeli sérii vývojářských deníčků. První díl se zaobírá představením příběhu.

Pro Control byl vytvořen nejdřív svět, až následně se zaplňoval charaktery a scénáři. Zdejší svět je utlačovaný silami, které jednají pod názvem Federal Bureau of Control. Hlavní postava Jessie je outsider, který je nějakým způsobem propojený s nadpřirozenem. Dalo by se říct, že díky svým schopnostem se stala superhrdinou. Za sebou má ale temnou minulost a hledá odpovědi na tíživé otázky, přičemž se stále musí potýkat s touto nepřátelskou organizací.

Control je ovlivněn literárním žánrem z devadesátých let, který se jmenuje "New Weird". Je to spojení žánru science fiction s hororem, které vývojářům dovoluje do jejich novinky přinést něco nevídaného. Podobně to bylo i v případě Alana Wakea. Prý se chtějí trochu vrátit k jejich tvůrčím kořenům a opět přinést skvělou akci v kombinaci s poutavým příběhem. Control by pak měl vyjít na PC, PlayStation 4 a Xbox One někdy v průběhu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama