NHL 19 představuje nový systém bruslení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NHL 19 představuje nový systém bruslení

NHL 19 představuje nový systém bruslení

David Plecháček

David Plecháček

11. 7. 2018 11:47 6
Reklama

Toho sportu je teď nějak hodně. Pomalu vrcholí světový šampionát ve fotbale, jede se cyklistická Tour de France, o víkendu vyvrcholí v areálu All England Club Wimbledon, člověk si vážně ani neodpočine. Navíc denně můžete sledovat šachy v NHL. Zámořská hokejová liga začátkem července otevřela trh s volnými hráči, a tak léto může už tradičně patřit novým smlouvám. Pokud vás ale nebaví číst o tom, jak si Tampa pojistila Nikitu Kučerova nebo proč dal Tavares vale Islanders, můžete číst o videoherní adaptaci od EA. Ta by měla být zase o fous lepší.

Představení nového ročníku nás zklamalo. Ano, hokej se zase rozšíří o určité prvky, ale engine zůstal stále stejný a my budeme muset vyhlížet další rok a doufat, že se něco změní. Pro EA není NHL tak zajímavé jako fotbalová FIFA nebo ryze americký Madden. I tak ale některé novinky budou. NHL 19 si sice nezahrajete na PC, ale hokej si alespoň zahrajete na rybníce. To je sice hezké, ale nás spíše zajímá, jak se promění hra samotná. Na to nám dává odpověď nový trailer.

Ten ukazuje novou techniku bruslení. Nebo spíše představuje technologii Real Player Motion. Tu už nějaký čas známe právě z (i amerického) fotbalu. Zjednodušeně řečeno jde o vylepšený a mnohem věrnější pohyb jednotlivých hráčů. V tom série NHL stále tápe a uvidíme, jak RPM s celkovým vzezřením hne.

Dle EA Sports by hokejisté měli mnohem více využívat hrany svých bruslí, čímž budou schopní mnohem rychleji reagovat na změnu směru jízdy či dělat ostré otočky. My bychom tak měli mít větší kontrolu nad tím, kam kdo jede. Hráči by taktéž měli být schopnější nabrat díky využívání hran rychlost. Příklad? Connor McDavid. Mladík, který současnému hokeji dominuje, má charakteristický styl bruslení, extrémní zrychlení a další atributy, díky kterým je právě tak jedinečný. Hra by to měla reflektovat, samozřejmě ne jen u něj.

Uvidíme, jak moc se to promítne do celkového pocitu ze hry. My se trochu obáváme, že už tak náročný a až nerealisticky rychlý hokej ještě zrychlí, ale když nic, alespoň tak víme, že se vývojáři snaží se hrou něco dělat. Ale chlapci, nám by udělal větší radost Frostbite…

NHL 19 si můžete pořídit na Xzone.cz. Vychází už 14. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama