Ellie dostane v TLOU: Part II společníka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ellie dostane v TLOU: Part II společníka

Ellie dostane v TLOU: Part II společníka

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 7. 2018 09:17 1
Reklama

Rok 2013 přišel hned s dvěma příklady toho, jak mají vypadat kvalitní počítačem ovládaní společníci, nebo spíše společnice. Už v březnu mnohé z nás uchvátila Elisabeth v Bioshocku Infinite, která byla nejen půvabná, ale především navržená tak, aby hráči hlavně pomáhala a nefrustrovala jej neustálou potřebou záchrany z nesnází. A totéž platí i pro Ellie z The Last of Us. Ta se v chystaném pokračování posune z role sidekicka na pozici hlavní hrdinky. Jak to ale vypadá, ani ona nebude na svou strastiplnou pouť sama.

Vyplývá to z rohovoru, který poskytl Neil Druckman webu Buzzfeed. Ten uvedl, že Ellie bude mít NPC společníka, ačkoli jsme ho zatím v žádné ukázce neviděli. Vývojáři z Naughty Dog dle jeho slov při tvorbě vedlejších postav vždy uvažují nad tím, jak je navrhnout tak, aby působili co nejvíce lidsky, aby měli uvěřitelné charaktery a aby hráče dokázali překvapit.

V rozhovoru padla i otázka na nedávný nový díl série God of War, v němž se dosud samotářský Kratos dočkal pomoci od svého syna Atrea. Fungování tohoto pomocníka ve hře i vztah mezi otcem a synem patří mezi nejvydařenější části God of War, a ačkoli mnozí (včetně mě) byli zpočátku k implementaci chlapce skeptičtí, nakonec se ukázalo, že studio v Santa Monice odvedlo skvělou práci a Atreus není zbytečným prvkem, nýbrž zcela zásadním hybatelem děje, který navíc v boji funguje jako nedocenitelná pomoc.

Druckman říká, že kvality Atrea jakožto NPC společníka chtějí v The Last of Us: Part 2 překonat. Podotýká, že s vývojáři ze Santa Monicy ze samozřejmě znají, sdílejí spolu technologie a podobné pokusy překonat jeden druhého patří k přátelské rivalitě. Zatím není jasné, jakého pomocníka Ellie dostane, nicméně Druckman v minulosti na Twitteru prozradil probíhající motion capture se psem. Dost možná tedy po Falloutu a Far Cry 5 opět dostaneme možnost putovat světem s němou tváří po boku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama