Konami zatrhlo vývoj remaku P.T.
i Zdroj: Konami
Novinka Konami zatrhlo vývoj remaku P.T.

Konami zatrhlo vývoj remaku P.T.

Martin Nahodil

Martin Nahodil

17. 7. 2018 09:41 8
Reklama

Už jsou to tři roky od doby, co jsme se dozvěděli o zrušení vývoje dalšího dílu hororové série Silent Hill. S tím se odporoučela i krátká hratelná ukázka P.T., která uchvátila nejednoho hráče. Momentálně se pracuje na několika projektech, které mají za cíl alespoň P.T. opět přivést mezi živé. Jeden z nich, který mířil ke zdárnému dokončení, byl ale z iniciativy Konami zrušen.

Konkrétně se jedná o projekt od vývojáře, který si říká Qimsar. Minulý měsíc vydal betaverzi hry postavenou na Unreal Enginu 4. V těchto dnech měla přijít nová verze 0.9.5, která obsahovala i originální animace. Něco tomu stále chybělo, ale jeho předělávka byla na dobré cestě. Qimsar ve svém vyjádření jen spekuluje o tom, proč se Konami zaměřilo právě na jeho projekt. "Možná je to proto, že jsem byl tak blízko dokončení? Nebo že by za to mohla až přílišná popularita projektu?" Není to ale první a s velkou pravděpodobností ani poslední fanouškovská předělávka, kterou kdy Konami zatrhne.

Zároveň se spekulováním o zrušení jeho projektu se Qimsar také podělil o fakt, že mu Konami učinilo nabídku ke spolupráci. V budoucnu se tak možná podepíše pod nějakou z jejich nadcházejících her. Kvůli NDA se nemůže podělit o podrobnosti, ale na jednu stranu je i rád, že zrovna jeho předělávky si Konami všimlo. Nic to nemění na tom, že je velká škoda, že zanikl další nadějný komunitní projekt. Zejména když se zabýval něčím tak skvělým, jako je P.T..

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama