Poslechněte si hudbu z remasteru Spyra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Poslechněte si hudbu z remasteru Spyra

Poslechněte si hudbu z remasteru Spyra

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 7. 2018 17:01 3
Reklama

Dráček Spyro se má k světu. Toys for Bob si na remasteru klasiky z prvního PlayStationu dávají záležet, dosavadní záběry z barvami přetékajícího světa vypadají prostě skvěle. Vývojáři jsou si navíc velmi dobře vědomi, že dobrá hra nestojí pouze na grafice a hratelnosti. Také hudební složka hraje ve výsledném mixu velkou roli. V případě remasteru, kdy řady zákazníků tvoří mimo jiné také zástupy nostalgiků, platí tento fakt dvojnásob.

Ve hře Spyro Reignited Trilogy reflektují vývojáři situaci originálním způsobem. Zvuk je lehce upravený, dynamický. Hudba reaguje na aktuální dění, změní se například při soubojích s bosy a dalších předem daných situacích. Je ale pamatováno také na hráče, kteří si chtějí užít zvuky a hudbu v původní podobě. Mezi tehdejší zvukovou stopou a tou moderní, upravenou, bude totiž možné kdykoliv přepnout.

Na soundtracku navíc spolupracuje Stewart Copeland, který vytvořil hudbu pro původní hry s fialovým drakem. Na Comic-Conu v San Diegu si práci na novém Spyrovi náramně pochvaloval. „Možnost vidět fanoušky, jak zbožňovali původní hru a soundtrack, pro mě byla skvělá zkušenost, která mě tenkrát před dvaceti lety zahřála u srdce. S možností zopakovat si tuhle srandu s novou hrou se kruh uzavírá,” prohlásil Copeland.

Ve videu níže je možné porovnat originál a upravenou verzi. Studio Toys for Bob vyřešilo situaci elegantně, na své si tak přijde stará škola i hráči Spyrem dosud nepolíbeni. Hra vychází 21. září na Xbox One a PlayStation 4. Předobjednat si jí můžete na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama