Prodá Black Ops 4 víc kopií než RDR 2?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodá Black Ops 4 víc kopií než RDR 2?

Prodá Black Ops 4 víc kopií než RDR 2?

Martin Nahodil

Martin Nahodil

26. 7. 2018 08:37 12
Reklama

Už se pomalu ale jistě dostáváme do poloviny okurkové sezóny a my už se nemůžeme dočkat, až přijde tradiční podzimní vlna AAA titulů. O post nejprodávanější hry tohoto roku se bude rvát celá řada her a uznávaní analytici ze společnosti Piper Jaffrey se podělili o svoje odhady, jak by to po vydání těch největších pecek mohlo vypadat.

Konkrétně je řeč o hrách od EA, Activisionu a Rockstaru. Většina hráčů pravděpodobně odhaduje, že bude kralovat Rockstar Games vzhledem k tomu, že nás 26. října čeká Red Dead Redemption 2. Podle analytiků Michaela J. Olsona a Yunga Kima to s jeho prodeji ale nepůjde tak skvěle, jako třeba v případě Grand Theft Auto 5. Přiklánějí se spíše na stranu Activisionu a jejich Call of Duty Black Ops 4. Vsází na to hlavně kvůli módu Blackout, což je zdejší verze battle royalu. I když to může vypadat, že už je tento trend konečně alespoň trochu na ústupu, z podobných vyjádření to spíš vypadá, že nás ta hlavní vlna teprve čeká.

Prodá Black Ops 4 víc kopií než RDR 2?
i Zdroj: Hrej.cz

Pojďme ke konkrétním číslům. Black Ops 4 by podle ohledů mělo dosáhnout 20 milionů prodaných kopií a když to půjde hodně dobře, ještě pár milionů přibyde. Jeho největší konkurence v podobě Battlefieldu V by měla být o pár milionů kusů pozadu. Docela nás překvapilo, že odhady prodejů Red Dead Redemption 2 jsou ještě nižší. Pohybují se mezi 14 – 17 miliony.

Prodá Black Ops 4 víc kopií než RDR 2?
i Zdroj: Hrej.cz

Není to zase tak dávno, co sami vývojáři z Rockstaru řekli, že RDR 2 nejspíš nebude mít tak silný start jako GTA 5. Přeci jen za sebou nemá tak dlouholetou tradici. Za jednu z možných příčin považují analytici absenci multiplayeru. Pokud to ale bude stejný případ jako GTA 5, někdy v budoucnu bychom se RDR Online měli dočkat. Jestli se tak opravdu stane, prodeje to bezesporu řádně nakopne.

Prodá Black Ops 4 víc kopií než RDR 2?
i Zdroj: Hrej.cz

Odhady se týkají i dalších velkých her z portfolia těchto velkých vydavatelů. Třeba takový Anthem má v lepším případě dosáhnout na 5 milionů prodaných kusů, což nám vzhledem k jeho ambicím připadá ostudně málo. Jak to s letošními AAA tituly vidíte vy? Myslíte, že opravdu bude kralovat Call of Duty nebo si Rockstar opět zopakuje masivní úspěch?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama