PES 2019 získává nové licence
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PES 2019 získává nové licence

PES 2019 získává nové licence

Marek Selinger

Marek Selinger

1. 8. 2018 13:08 10
Reklama

Real vs. Atlético. Partizan versus Crvena zvezda. AC versus Inter. A také Celtic versus Rangers. To vše jsou slavná fotbalová derby, která si každoročně užívají miliony fanoušků všech zmíněných klubů. Byť fotbalové hry FIFA a PES nijak zvlášť nereflektují podstatu těchto vypjatých zápasů, v nadcházejícím díle druhé jmenované série si budeme moci vyzkoušet hraní i právě za modrobílý klub z Glasgow, tedy Rangers FC.

Konami poté, co ztratilo své nejprestižnější licence v podobě Ligy Mistrů a Evropské ligy, se snaží tuto situaci „hasit“ získání menších, ale i tak zajímavě znějících licencí. Jednou z nich je právě skotský velkoklub, který si však před šesti lety prošel z důvodu finančních problémů klinickou smrtí, a musel se do nejvyšší soutěže prodrat až ze čtvrté ligy, což se mu v roce 2016 nakonec podařilo. Součástí celé dohody mezi Konami a klubem je i přidání domácího stánku Ibrox Stadium do hry. Zvláště při zápasech s městským rivalem Celticem na něm panuje elektrizující atmosféra, i díky náboženskému rozdělení obou fanouškovských táborů. Zatímco fanoušci zelenobílého Celticu se rekrutují spíše z katolického obyvatelstva, naproti tomu Rangers fandí více protestantů. Tak či tak, alespoň polovina fotbalových fanoušků z Glasgow si bude moci zahrát v PES 2019 za svůj oblíbený klub.

Tím však zprávy o nákupu licencí nekončí. Japonský vydavatel dále oznámil, že v ročníku 2019 si budou moci hráči nově vyzkoušet i tureckou ligu včetně všech 18 týmů a jejich dresů. Pokud jste si tedy přáli zahrát například za trojlístek istanbulských klubů Galatasaray, Fenerbahçe a Beşiktaş, v novém díle této dlouholeté série dostanete konečně šanci.

A co vy, jakou fotbalovou hrou budete letos kupovat? Mrzí vás, že PES přišlo o LM a EL, nebo zastáváte názor, že EA si s těmito licencemi poradí lépe? Dejte nám vědět do diskuze!

PES 2019 si můžete předobjednat na Xzone.cz, vychází již 30. srpna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama