Připomeňte si příběh The Walking Dead
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Připomeňte si příběh The Walking Dead

Připomeňte si příběh The Walking Dead

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 8. 2018 12:41
Reklama

Adventurní série The Walking Dead má za sebou dlouhou cestu. Vyprávění studia Telltale započalo již v roce 2012, brzy nás čeká první epizoda závěrečné sezóny. Příběh roztahaný do šesti let může způsobit malý problém. Hráči totiž s největší pravděpodobností stihli zapomenout, co se vlastně v úvodních dílech odehrálo, nemluvě o těch, kteří s nimi nemají žádnou zkušenost. V Telltale na podobné případy pamatují.

Vývojáři představili takzvaný Story Builder, což je interaktivní „hra”, kterou mohou zájemci spustit v internetovém prohlížeči. Co nabízí? Především možnost projít si v rychlosti kompletní příběh a zrekapitulovat si tak celé vyprávění. To ale není vše. Story Builder také kopíruje všechny důležité momenty, v nichž se hráči museli ve hře nějakým způsobem rozhodnout. Vše pak umí zabalit do souboru, jejž bude možné nahrát do poslední sezóny. Hráči si tak mohou sestavit vlastní průchod původními díly, aniž by je skutečně hráli, a pak plynule navázat nejnovější sezónou.

Mnoho hráčů jistě originální pomůcku využije. Je také nejvyšší čas, poslední sezóna startuje za necelé dva týdny. Pokud stále váháte, zda hru zakoupit, můžete vyzkoušet nedávno uvolněné demo. V posledním dílu se rozloučíme s Clementine, ale také se stárnoucím enginem. Vlastní Telltale Tool použili vývojáři skutečně naposled, další adventury budou produkovány v Unity. Neznamená to však, že závěrečná sezóna stagnuje. V prvních záběrech ze hry jsou patrné změny ve vizuálním zpracování, autoři slíbili také větší svobodu, souboje bez skriptů a přepracování se dočkala také kamera.

První epizoda vychází 14. srpna na Xbox One, PlayStation 4 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama