Vývojáři AC Odyssey o RPG mechanismech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři AC Odyssey o RPG mechanismech

Vývojáři AC Odyssey o RPG mechanismech

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

4. 8. 2018 12:23
Reklama

O tom, že se chystaný díl Assassin's Creed Odyssey ještě více přikloní ke komplexním RPG, jsme už několikrát slyšeli a zdá se, že změn opravdu nebude málo. Abychom se o nich dozvěděli další informace, bude Ubisoft na svém YouTube kanále každý týden zveřejňovat jeden díl seriálu s názvem Behind the Odyssey, který nám nejzásadnější změny přiblíží.

První díl se zabývá již zmíněnými RPG mechanizmy. Kromě toho, že si hráči budou nově moci zvolit hlavní postavu, se video soustředí především na možnosti dialogů. Ty budou skutečně ovlivňovat dění ve hře, přičemž se neomezí pouze na to, zda jednotlivé postavy necháte žít nebo ne. Další složkou, kde větvení dialogů využijete, budou romantické příběhy. Postavy, se kterými budete moci navázat kontakt, by ve většině neměly být součástí hlavní questové linie, ale nabídnou své vlastní příběhy. Kromě vedlejších aktivit navíc bude možné svým počínáním dosáhnout jednoho z více konců hry, který se nebude odvíjet pouze od rozhodnutí v poslední kapitole příběhu, ale bude reflektovat chování hráče v průběhu celé hry.

Hlubších změn se dočkáme i v soubojovém systému. Už v minulém díle jsme viděli možnost přebytečnými zkušenostními body dále upgradovat dříve získané schopnosti hlavního hrdiny. V Odyssey půjde tímto způsobem vylepšovat libovolný ze 30 skillů, takže bude možné se více zaměřit například na lukostřelbu, ale omezit tím třeba vylepšování boje zblízka. V novém díle se ve větší míře objeví i souboje na moři. Náš hrdina bude disponovat vlastní lodí, kterou bude možné upravovat, případně rozšiřovat její posádku.

Zajímavostí na konci videa jsou možnosti odmítnutí postav, které vás osloví s nějakým úkolem. Pokud vás při důležitém questu, kde budete likvidovat nepřátele po desítkách, osloví vesničan se stupidním vedlejším úkolem, budete ho moci kromě soucitného odmítnutí odpálkovat ostřejším slovem.

Assassin's Creed Odyssey vychází 5. října na PS4, Xbox One a PC. K předobjednání ho v několika edicích s různými dárky a sběratelskými předměty najdete na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama