Outward je nová kooperativní adventura
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Outward je nová kooperativní adventura

Outward je nová kooperativní adventura

Martin Nahodil

Martin Nahodil

16. 8. 2018 08:27
Reklama

Očekávali jsme, že oznámení nových her si vývojáři ponechají na Gamescom, který začíná už za pár dní. Deep Silver ale na nic očividně čekat nechce. Dnes oznámil novou kooperativní adventuru, která vás vezme do nehostinného fantasy světa.

Na vývoji spolupracují dvě studia. Prvním je Nine Dots Studio, pro které to je první hra takových rozměrů. Pomáhají jim s ní vývojáři z Maximum Games. Toto jméno můžete najít u titulů jako Tennis World Tour, Surviving Mars nebo u nadcházejícího Call of Ctulhu. O vydání hry se pak v příštím roce postará Deep Silver.

V Outwardu budete zastávat roli vybraného jedince z proroctví. Jste cestovatel, objevitel, průzkumník. Ale nesmíte zapomínat na to, že jste zranitelný. V popisu traileru se dočtete, že hru si můžete projít sami nebo v coopu s kamarádem, a to jak v online režimu, tak ve splitscreenu. Prožijete si celý život dobrodruha. Od jeho začátků až do doby, kdy se nezalekne ani té nejtěžší výzvy a navštíví rozmanité krajiny plné života.

Při hraní se budete muset dobře rozhodovat, protože nebude lehké se vrátit zpět. Hra se totiž bude velmi často ukládat a nedovolí vám se vrátit ke starším pozicím. Celé to nebude jen o objevování světa, ale také o přežívání.

Tvůrci tvrdí, že každý průchod hrou bude unikátní. Můžete vždy hrát za jinou postavu a přidat se do jiných frakcí s odlišnou příběhovou linkou a tím se dostat k novým schopnostem. Jejich používání se značně liší od ostatních her. Prý nebude stačit jen stisknout jedno tlačítko. Jako příklad uvedli použití fireballu. Musíte u sebe mít ohnivý kámen, následně je třeba vyvolat jiskru, zatímco stojíte v magickém kruhu. Teprve potom můžete vyvolat ohnivý projektil. Zní to zajímavě, jen aby to při hraní bylo zábavné.

Koncept Outwardu nezní špatně, obzvlášť když v dnešní době je stále docela nouze o dobré kooperativní tituly. Jeho vydání bychom se měli dočkat 12. února na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama