Prodeje Cupheadu a Little Nightmares
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje Cupheadu a Little Nightmares

Prodeje Cupheadu a Little Nightmares

Marek Selinger

Marek Selinger

18. 8. 2018 15:02 4
Reklama

Jako den i noc. Asi tak se od sebe liší dvě plošinovky z minulého roku, Cuphead a Little Nightmares. Ta první se vyznačuje perfektní stylizací, která připomíná slavné disneyovky z 20. a 30. let. Naproti tomu v Little Nightmares vládne tma a napětí, které by se dálo krájet. Říkáte si tedy, co tedy tyto plošinovky spojuje, krom toho, že se jedná o stejný žánr? V posledních dnech se vývojáři obou zmíněných titulů pochlubili s prodejními čísly.

A nutno říci, že se jedná o moc pěkné cifry. Cuphead zaujal na tři miliony hráčů, otázka však je, kolik z nich hru reálně dohrálo. Vysoká obtížnost mile vypadající plošinovky bylo něco, co herní komunitu značně rozdělovalo. Jedni tvrdili, že je tu další hra, která vám nedá nic zadarmo, ti druzí zase zastávali názor, že hra je až příliš těžká a pro spoustu hráčů vlastně nedohratelná. Na tomto místě se musíme přiznat, že laťka obtížnosti byla nastavena příliš vysoko i pro nás, kdy v druhé polovině hry jsme prostě kapitulovali. Vývojáři ze studia MDHR se k tomuto prodejnímu úspěchu samozřejmě nemohli nevyjádřit, přičemž si pochvalovali podporu od hráčů, a slíbili, že nadcházející DLC s podtitulem The Delicious Last Course, které vyjde během příštího roku, bude minimálně stejně kvalitní jako základní hra. I z tohoto důvodu se dá očekávat další nárůst prodejů.

Naproti tomu Little Nightmares takový komerční úspěch nezaznamenaly, byť s prodaným jedním milionem kopií můžou být tvůrci ze studia Tarsier zcela určitě spokojeni. Což ostatně je patrné i z jejich vyjádření: „Jsme opravdu hrdí na náš poslední počin, vůbec jsme si nedokázali představit, že Little Nightmares dokáží prodat tolik kusů. Je to i důkaz, že směr, kterým se naše studio vydalo, je ten správný“ komentují tento úspěchu sami vývojáři.

Co na tyto prodejní čísla říkáte vy, hráli jste alespoň jednu z výše uvedených plošinovek? Pokud ne, možná vás nalákají naše recenze z dubna, potažmo září minulého roku. A pokud vás zaujmou, můžete si hry pořídit pod tímto a tímto odkazem na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama