Novinky a alfa záběry nových Desperados
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Novinky a alfa záběry nových Desperados

Novinky a alfa záběry nových Desperados

David Plecháček

David Plecháček

22. 8. 2018 09:45
Reklama

Nepředpokládal jsem to, přál jsem si to. Někde v koutku duše jsem si před téměř dvěma lety při psaní recenze Shadow Tactics přál, aby se vývojáři dostali i k mnohem známějším sériím. Ideálně k těm pro mnou nejmilovanějším. Desperados je asi úplný vrchol, ale jak víme, je to realita. Co o hře ale zatím víme?

Kromě traileru, o kterém jsme psali včera, se můžeme bavit o gameplay záběrech. Dlouhých jedenáct minut ukazuje, že divoký západ dokáže být pořád stejně krutý. John Cooper se o tom už několikrát přesvědčil, a i když je teď o něco starší, pořád se v něm dokáže otáčet. Má k tomu nového parťáka, Hectora, pořádného hromotluka, který se ohání sekyrou a chytá nepřátele do medvědích pastí.

Rukopis Mimimi, autorů Shadow Tactics, je ve třetích Desperados jasně patrný. Nová hra se ale bude od předloňského hitu lišit i co se týče určitých prvků. Tak například města nebudou a priori nepřátelská. John a jeho parta se budou moci pohybovat volně, dokud neztropí nějakou hloupost. Jen určitá území jsou vyloženě nepřátelská, jsou od zbytku oddělena červenou linií. Hlídky vás budou okamžitě vyhánět, jakmile vás zmerčí, minimálně na kraji ale rovnou střílet nebudou.

Tento prvek by měl nabídnout novou strategickou linku, jak postupovat. Můžete si totiž vybrat směr, odkud se na zapovězené území vydáte. V pozdějších fázích hry se prý dostaneme i do velkého města, rozlohou mapy výrazně většího, než na co jsme zvyklí.

Svět by měl být mnohem živější a hráči by měl v určitém slova smyslu pomáhat. Pokud bude úkolem někoho zabít, nemusíte to udělat napřímo, ale stačí chvíli poslouchat... a najednou zjistíte, že ve městě jedna nestabilní zeď spadla na nějakého člověka – a pro vás by nebylo zlé, aby se to stalo znovu. Můžete někoho otrávit léky, otrávit mu whiskey, tak jako v ukázce, můžete splašit býka, aby jej ušlapal během rodea, možností bude hned několik.

Novinkou jsou ale i nové typy misí. Ne všechny spočívají v tom někoho zabít. Tentokrát bude za úkol i třeba nějakou oblast bránit proti jiným despotům, nebo, jak se sluší a patří, se dostat z vězení. Jak vidno, Mimimi bude spoléhat i na nové kousky, které jsou pro sérii neznámé. Ale John zároveň samozřejmě umí házet nožem, jako vždy, jen už mu ve výbavě chybí hrací hodinky. Škoda. Uvidíme, koho ze staré party ještě potkáme. Musíme si počkat na příští rok. To se nám tento uvadající žánr nadějně rozrůstá, že? Pořád ve vzduchu ještě visí nové (ale zřejmě i remasterované či jinak upravené) Commandos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama