Prodeje Battlefield V o 85 % za Call of Duty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje Battlefield V o 85 % za Call of Duty

Prodeje Battlefield V o 85 % za Call of Duty

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

22. 8. 2018 18:40 47
Reklama

Když jsme nedávno psali o problémech s předobjednávkami Battlefieldu V, ještě jsme netušili, jak špatné to možná doopravdy je. Vždyť která jiná značka, než Battlefield by si mohla dovolit vyjít mezi giganty jménem Call of Duty: Black Ops 4 a Red Dead Redemption 2? Inu, možná i série od EA nakonec spláče nad výdělkem.

Tvrdí to analytická společnost Cowen, konkrétně o situaci promluvil analytik Doug Creutz. „Battlefield V od EA se momentálně jeví jako potenciální velké zklamání. Drží se daleko za předobjednávkami nového Call of Duty, Red Dead Redemption 2 nebo Assassin’s Creed. Jestli bychom měli vybrat jednu hru, která bude obětí přeplněného říjnového okna, bude to právě Battlefield.“

Ztráta na konkurenci se prý dokonce zvětšila oproti minulému týdnu. Předobjednávky Battlefieldu V se drží o více než 85 % za Call of Duty: Black Ops 4, což je o dost horší než v minulosti. Battlefield 3 a 4 se za předobjednávkami CoD držel zhruba o 20-40 %, Battlefield 1 svého konkurenta dokonce předehnal.

„Výsledek je mnohem horší než u Battlefield titulů z roku 2011, 2013 a 2016. S datem vydání přesně mezi RDR 2 a CoD se obáváme toho, že Battlefield V potká podobný příběh jako Titanfall 2 z roku 2016, který se tehdy dostal mezi Battlefield 1 a Call of Duty: Infinite Warfare.“

Analytik také poznamenal, že meta 13-14 milionů prodaných kusů, která EA od titulu pravděpodobně očekává, nevypadá reálně. To by samozřejmě znamenalo velký problém do fiskálních roků 2018 a 2019, a z toho pramenící problémy na burze. Cena akcií Electronic Arts už teď reaguje na tyto spekulace – od absolutního maxima, zaznamenaného 18. července, se již citelně propadla – konkrétně z hodnoty 148,93 USD na hranici 127 USD.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama