Deset minut Sekira od autorů z FromSoftware
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Deset minut Sekira od autorů z FromSoftware

Deset minut Sekira od autorů z FromSoftware

David Plecháček

David Plecháček

23. 8. 2018 11:42 13
Reklama

Je těžké věnovat svou pozornost The Surge 2, když Mijazaki a FromSoft chystají hru, o níž toho příliš nevíme, přesto bude zajímat úplně všechny, které dosavadní tvorba studia nějak ovlivnila. Gamescom je pro fanoušky Sekira darem shůry, protože se na internetu začínají objevovat gameplay videa.

Vybereme dvě, jedno z produkce GameSpotu, druhé z produkce britského Eurogameru. Obě nicméně sledují tutéž ukázku, takže kteroukoliv si vyberete, o nic podstatného nepřijdete. V obou najdete jak akrobatičtější pasáže, tak také akční části, v nichž se bude umírat. Hodně se bude umírat.

Chápeme, že si beztak pustíte video a uděláte si názor sami, ale několik poznámek na konto záběrů si neodpustíme. Předně, Sekiro: Shadows Die Twice působí v mnoha věcech podobně dosavadní tvorbě Mijazakiho a jeho týmu, ale v mnoha ohledech odlišně. Největší rozdíl je patrně v pohyblivosti. S tou hry od FromSoftu dosud kalkulovali pouze co se týče úskoků a snah o přežití alespoň o pár vteřin déle. Sekiro je ale jiné.

Hlavní hrdina totiž používá lano, s jehož pomocí se po světě pohybuje s nebývalou lehkostí (a volností). Díky němu se snadno dostanete na střechy domů, do korun stromů, ale také na hlavy obrů, které chcete probodnou svou katanou. Zdá se, že stejně jako Bloodborne bude i Sekiro hráče ponoukat k útočení a nepřemýšlení nad nad nějakou sofistikovanější obranou. Tou vám bude opět především vaše mrštnost, ale i prvky, které jsou známé spíše ze stealth her.

V minulosti padlo, že se autoři tentokrát drží při zemi, ale stále se nejedná o realistickou hru. Ta ze šestnáctého století a z feudálního Japonska svou inspiraci pouze čerpá, ale hned od úvodu je patrné, jak se věci mají. Zda-li se vám Sekiro líbí, anebo spíše zůstalo za očekáváním, to nám můžete povědět v naší diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama