Patnáct minut z morem prolezlého Plague Tale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patnáct minut z morem prolezlého Plague Tale

Patnáct minut z morem prolezlého Plague Tale

David Plecháček

David Plecháček

23. 8. 2018 09:31 2
Reklama

Středověkých her příliš nevychází, natož takových, které by se zaměřovaly na civilní příběhy obyčejných lidí zkroušených těžkou dobou. A Plague Tale si bere za cíl toto status quo změnit. Na Gamescomu se tento zajímavý samozřejmě nachází, a hráčům, kteří nejsou na místě, vývojáři posílají gameplay video.

A Plague Tale: Innocence se odehrává v polovině 14. století. Francie na tom není zrovna nejlépe a k tomu všemu ji decimují přívaly krys. Krys, které šíří mor. V jedné takové vesnici se nachází i hlavní dvojice Amicia a Hugo, kteří chtějí utéct a zachránit si tak vlastní život. V cestě jim ale stojí jak všudypřítomná nemoc, tak všudypřítomné krysy, které drží dál jen zapálená louče starší dívky.

Hra bude hodně spoléhat na puzzly a využívání jediné zbraně proti přenašečům moru, ale také na to, jak si tento oheň obstarat. Zdejší kotliny totiž ještě kompletně nemřeli a stejné nebezpečí představují i lidé. A ti mají čas od času třeba lucernu, kterou můžete využít i vy. Jak se ale v takové situaci zachovat? Inu, můžete jí kamenem rozbít a nechat krysy, aby dokonaly dílo zkázy. Focus Home se zkrátka vytasil se hrou, která si nebere servítky čiší z ní temná dobová atmosféra na hony daleko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama