Proč je AC Odyssey bez asasínů?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč je AC Odyssey bez asasínů?

Proč je AC Odyssey bez asasínů?

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 8. 2018 16:25 63
Reklama

Autoři dalšího dílu série Assassin’s Creed se dopustili zajímavého paradoxu. Zatímco v Origins mohli být hráči svědky zrození bratrstva zabijáků, v následujícím dílu se s řádem asasínů vůbec nesetkají. Odyssey se totiž odehrává celých 400 let před Origins. Co k tomu autory vedlo?

Sám kreativní ředitel Jonathan Dumont se v této souvislosti vyjádřil, že díky tomuto rozhodnutí mají nyní více manévrovacího prostoru, nemusí se držet tradičního asasínského kodexu a mají v podstatě volnou ruku. Volnost by nicméně měli pocítit i samotní hráči, protože budou mít k dispozici daleko víc možností, jak hru hrát. „Hráči jsou nyní v situaci, kdy mohou dělat vlastní rozhodnutí založená na vlastní morálce, což může ve výsledku nabrat zajímavý směr,” tvrdí Dumont.

Z prezentovaných materiálů je evidentní, že vývojáři chtějí naservírovat velké RPG. Tomu odpovídá třeba herní svět, jehož rozloha bude o neuvěřitelných 62 % větší než v Origins. mapu tedy autoři přifoukli na 130 km². Zapomenout nesmíme ani na další prvky, na něž se hra snaží nalákat, třeba postavy, s nimiž mohou hráči navazovat romantické vztahy, loď s vlastní posádkou nebo příběhová rozhodnutí. Prezentaci RPG mechanismů si můžete prohlédnout ve videu níže.

Vadí vám, že Assassin’s Creed Odyssey nebude o asasínech? Dejte nám vědět diskuzi. Hra vychází 5. října na PlayStation 4, Xbox One a PC. Předobjednat si jí můžete na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama