Lara v prodejích zaostává za Spajdym
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Lara v prodejích zaostává za Spajdym

Lara v prodejích zaostává za Spajdym

Marek Selinger

Marek Selinger

17. 9. 2018 08:55 10
Reklama

Přibližně v polovině srpna se vývojáři Shadow of the Tomb Raider ze studia Eidos Montreal vyjádřili v tom duchu, že blízkost vydání jejich titulu a PS4 exkluzivity Marvel’s Spider-Man jim nevadí, protože podle nich „má herní svět pouze jednu Laru“. Zajímalo by nás jejich aktuální vyjádření na tuto otázku, jelikož k nám doputovaly první prodejní statistiky z Velké Británie a z nich kanadské studio určitě skákat do stropu nebude.

Shadow of the Tomb Raider zažil hned 70% pokles prodejů fyzických kopií v porovnání s rebootem celé série, který vyšel na jaře 2013. V porovnání s prvním pokračováním (Rise of the Tomb Raider) si sice aktuální Lařino dobrodružství polepšilo o 25 %, ale zde je nutno zmínit, že tento díl vyšel původně pouze na Xbox One, na což navázalo vydání na PC o pár měsíců později. Na Playstation 4 si hra našla cestu až dokonce o celý rok později. Pro všechny strany podílející se na vývoji (původní vývojářské studio Crystal Dynamics, již zmínění Eidos Montreal i vydavatel Square Enix) se jedná o zvednutý varovný prst od hráčů, těžko odhadovat, co se sérií stane teď. Očekáváme, že si Lara vezme několikaletou dovolenou a vrátí se v upravené formě na nové generaci konzolí. Krom toho hře určitě nepomohly ani smíšené recenze, které nebyly ve většině případů tak pozitivní jako u první dvou dílů. Ale třeba našemu Davidovi se Shadow of the Tomb Raider dost líbil, o což se ostatně můžete přesvědčit v jeho recenzi.

Ačkoliv prodeje Lary nebyly evidentně nijak závratné, i tak to stačilo na druhé místo v daném žebříčku. Určitě jste již podle titulku novinky pochopili, kdo ji předčil. Podle očekávání se na první příčce udržel Peter Parker alias Spider-Man, jehož prodeje dělají lidem v Insomniac Games dál radost. Konkrétní čísla samozřejmě známa nejsou, ale už teď se jistě jedná o trefu do černého. Spider-Man již v prvním týdnu zažil rekordní start prodejů, čísla dokonce překonala i jarní hity v podobě God of War a Far Cry 5. I v uplynulých dnech si hráči Spajdyho kupovali, byť prodeje klesly o 42 %, stále to stačilo na překonání Shadow of the Tomb Raider. Pomyslnou „bednu“ uzavírá na bronzovém místě další aktuální titul, NBA 2K19. Stálice posledních let, Grand Theft Auto V, se tentokrát umístila na pozici číslo 6.

Co na prodeje Lary říkáte vy? Čím si myslíte, že je výše zmíněný propad způsobený? A jak byste si představovali další hru ze série Tomb Raider? Dejte nám vědět v diskuzi! Pokud byste chtěli prodejům aktuálního titulu přeci jen trochu pomoci, můžete tak učinit skrze obchod Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama