Autoři Tomb Raidera: Uncharted milujeme!
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Tomb Raidera: Uncharted milujeme!

Autoři Tomb Raidera: Uncharted milujeme!

Marek Selinger

Marek Selinger

21. 9. 2018 08:05 12
Reklama

Je to sotva týden, co vyšlo prozatím poslední dobrodružství archeoložky Lary Croft. O to se postaralo studio Eidos Montreal, avšak celou sérii měli na starost od roku 2006 vývojáři z Crystal Dynamics. Právě ti se nyní vyjádřili, jak je to vlastně s podobností jejich rebootované trilogie a sérií Uncharted, jež vychází exkluzivně na konzolích Sony.

Ten, kdo si zahrál alespoň nějaký díl jak Uncharted, tak i Tomb Raidera, tak si nemohl nevšimnout, že hry si jsou v něčem více, v něčem méně, podobné. Ať už se jedná o platformovací pasáže, krycí systém spojený s přestřelkami či průzkum okolí. Naproti tomu tituly s Nathanem Drakem vynikají humorem, Lara může z rukávu vytáhnout pasáže s hrobkami. Právě na toto téma, tedy v čem se tyto dvě série liší, se vyjádřil Rich Briggs, jeden z nejvýše postavených vývojářů amerického studia: „Jeden z rozdílů spočívá v tom, jakou cestu musela urazit naše Lara, jaký byl její postupný přerod. Dále se jedná o strom schopností, který fanouškům nabízíme v průběhu hraní a unikátní pohled, kterým Lara může vidět herní svět. Osobně se mi zamlouvá i faktor hrobek, kterým je něčím výjimečným v jednotlivých dílech,“ vypráví Briggs. Ten se vyjádřil i k samotnému Uncharted, kdy prohlásil, že s kolegy jsou velkými fanoušky jednotlivých dílů. „Uncharted sérii milujeme, přesto si myslím, že Lařiny příběhy se v lecčem odlišují. Jak Uncharted, tak Tomb Raider jsou v mnoha směrech unikátní,“ ukončuje své vyprávění zástupce studia Crystal Dynamics.

Co na jeho vyjádření říkáte vy, souhlasíte? Nebo si myslíte, že si jsou obě série až příliš podobné? Dejte nám vědět do diskuze!

Shadow of the Tomb Raider si můžete pořídit na Xzone.cz. Pokud byste váhali o kvalitách hry, třeba vás přesvědčí naše recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama