RDR 2 bude obsahovat first person pohled
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RDR 2 bude obsahovat first person pohled

RDR 2 bude obsahovat first person pohled

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 9. 2018 06:10 4
Reklama

S blížícím se vydáním Red Dead Redemption 2 vyskakují informace o hře jako houby po dešti. V minulosti jsme psali třeba o tom, že hra bude obsahovat pouze jednoho hrdinu, dále pak o podrobnostech ohledně online části hry, na níž si bohužel budou muset hráči ještě nějaký čas počkat. Poslední informace se nesou na pozitivní vlně. Co byste řekli třeba na možnost projít si hru ve first person pohledu?

Jistě si vzpomenete na GTA V, do něhož časem pohled z první osoby přibyl, konkrétně do verzí na aktuální konzole a na PC. Pro mnoho hráčů byl tento moment impulzem k tomu, aby si kampaň prošli ještě jednou. RDR 2 by měl obsahovat first person mód hned v základu. Kamera by přinejmenším mohla podpořit imerzi do krásného prostředí hry.

Další zajímavé informace se týkají možností ohledně oblékání postavy. Hráči si budou muset dát pozor na aktuální počasí a podle něj přizpůsobit ošacení. Pokud budou počasí ignorovat, mohou očekávat negativní dopad na výdrž. Pobíhání v prudkém lijáku pouze v košili se rozhodně nevyplatí. Arthur také čas od času dostane hlad, hráči se tedy budou muset postarat o nějaký ten žvanec. Zde vývojáři nasadili systém známý z GTA: San Andreas. Pokud se bude Arthur přecpávat, ztloustne, což logicky opět ovlivní jeho výdrž.

Důležitým mechanismem hry je také hráčova čest. Z minulosti se již ví, že NPC postavy reagují na hráčovo chování. Reputaci si může poškodit spácháním zločinu. Wanted level klesá rychleji, pokud hráč použije šátek k zamaskování obličeje. Ze svých prohřešků se následně sice může kdykoliv vyplatit, NPC postavy si nicméně budou jeho chování pamatovat, což se projeví v následné interakci.

Hráči si mohou také přečíst zdejší noviny, v nichž se mimo jiné budou zrcadlit aktuální události ve světě. Malou zajímavostí je také možnost ochočit si psa. Ten sice Arthura nebude následovat, alespoň si ho ale zapamatuje a příště už na něj nebude zběsile štěkat.

Co říkáte na nové informace? Máte radost z first person pohledu, nebo raději hrajete z pohledu třetí osoby? Dejte nám vědět v diskuzi. Hra vychází 26. října na Xbox One a PlayStation 4. Objednat si jí můžete na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama