Vyjde RDR2 na dvou Blu-ray discích?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyjde RDR2 na dvou Blu-ray discích?

Vyjde RDR2 na dvou Blu-ray discích?

David Plecháček

David Plecháček

1. 10. 2018 09:23 14
Reklama

Asi jste zaregistrovali, že nový Red Dead Redemption bude mít 105 GB na PS4, a stejné numero si přibližně uzme i na Xboxu One. A asi jste si též uvědomili, jak dlouho budete hru vlastně stahovat. Možná ale nakonec nebudete. Zajímavé úvahy se vyrojily bezprostředně poté, co herní obchod GameStop zveřejnil náhled, jak bude vypadat krabička hry.

Nejde o její přebal jako takový, ten samozřejmě známe už poměrně dlouho. Veřejnost zaujala fotka, která není přímo ze předu, nýbrž z boku. Odhalila, že krabička RDR2 je o něco širší, než obecně (alespoň co se týče PS4 verze). To může mít hned několik příčin – Rockstar například ke svým hrám rád přibaluje i věci, které v dnešní době nejsou úplně typické, například mapu. Nemůže se ale jednat o krabičku na dva disky?

Blu-ray má obvykle velikost 25 nebo 50 GB. V případě většího disku by k celkové velikosti scházelo velice málo. Existují též BDXL disky, které sice nabízí až 100 GB, ale PS4 ani PS4 Pro je nepodporuje.

Taková situace by nastala na konzolích současné generace vůbec poprvé. Podobné případy ale všichni pamatujeme z dřívějška, kdy se hry prodávaly na vícero CD, později DVD discích. Je ale evidentní, že ani kapacita Blu-ray disků není pro hráče dostatečná. Jestli se domněnka potvrdí uvidíme už 26. října, kdy RDR2 na PS4 a Xboxu One vychází. Koupit si jej můžete na Xzone.cz.

Vyjde RDR2 na dvou Blu-ray discích?
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama