Ubisoft podpoří Project Stream od Googlu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft podpoří Project Stream od Googlu

Ubisoft podpoří Project Stream od Googlu

Martin Nahodil

Martin Nahodil

2. 10. 2018 08:00 2
Reklama

O streamování her se v poslední době mluví docela často. Sony jako jedna z prvních velkých firem už svoji službu má v podobě PlayStation Now. Ta ale ještě není v takovém stavu, abychom ji mohli považovat za plnohodnotnou náhradu klasického hraní. Na letošní E3 konferenci Microsoftu bylo oznámeno, že také s těmito technologiemi pracují. Nyní se do těchto vod vydává i Google se svým Projectem Stream. Dnes se k němu s oznámením přidal Ubisoft. V rámci Projectu Stream si budete moci zahrát i jejich nejnovější AAA titul – Assassin's Creed Odyssey.

K dispozici bude hra už 5. října a k jejímu hraní nebude třeba nic stahovat, protože vše bude probíhat skrz prohlížeč Google Chrome. Přístup ke hraní dostane ale jen omezené množství hráčů, a navíc je služba zatím jen pro uživatele z USA. Prvotní nadšení se tedy pro evropské hráče okamžitě vytrácí. Můžete si sice o přístup zažádat skrz VPN, ale vzhledem k tomu, že pro samotné hraní potřebujete co nejlepší připojení k internetu a nízký ping, není to úplně nejlepší řešení.

Google ale podle všeho bude svoje streamovací služby rozšiřovat hned jak to bude možné. V jejich vyjádření se můžete dočíst, že stejně jako je streaming ideální pro hudbu a videa, tak to stejné v budoucnu nastane i v případě videoher. Prý bude tento krok ještě mnohem zásadnější než v případě videí.

Celkově jsme zatím moc úspěchů se streamováním her neviděli. Google na jejich vývoj má ale dostatek zdrojů. My jen doufáme, že příchod Projectu Stream do našich krajin nebude trvat tak dlouho, jako v případě PlayStation Now. I když už nějaký ten rok služba běží, u nás ji stále oficiálně používat nemůžete.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama