Minecraft je stále hranější než Fortnite
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft je stále hranější než Fortnite

Minecraft je stále hranější než Fortnite

David Plecháček

David Plecháček

3. 10. 2018 09:09 3
Reklama

Asi by nás samotné podobný příměr nenapadl, ale přirovnat Minecraft pro současnou mladou generaci jako protipól Pokémonů pro starší generaci, která dospívala kolem přelomu tisíciletí, je vlastně docela trefné. Jestli si myslíte, že už si ale děcka hledají zase něco nového a lepšího (třeba Fortnite), tak ne, nehledají. Minecraft totiž nijak neuvadá.

Možná jste zaregistrovali, že do Fortnite naskočí každý měsíc kolem osmdesáti milionů hráčů. Tímto majestátním číslem se může chlubit jen málokterá hra, jednou z nich byl v minulosti i Minecraft. Před lety jej hrál každý. Jenže spousta lidí jej hraje stále, a, i když bychom si to možná netipli, měsíčně do Minecraftu naskočí ještě více lidí, než v případě battle royale hry od Epicu.

V magazínu Business Insider se rozpovídala šéfka Minecraftu u Microsoftu Helen Chiangová, která potvrdila, že aktivní hráčská měsíční základna čítá 91 milionů lidí. Velká část lidí navíc neplatí jen za jádro hry, ale i za věci okolo – skiny, balíčky textur, měsíční předplatné na serverech. To je pro Microsoft obrovský příjem. A v neposlední řadě se Minecraft sápe na největší hru vůbec – se 150 miliony prodaných her se jedná o druhou nejprodávanější hru vůbec. Před ním je už jen Tetris.

Jak správně světová média podotýkají, tato informace dokládá, že popularita na streamovacích službách není všeříkající. Fortnite nemá na Twitchi ani jinde konkurenci, a i přesto, že počet diváků v každou chvíli předčí Minecraft celkem pětadvacetkrát, je Minecraft stále populárnější.

A ještě jeden podotek závěrem. To všechno jsou důvody, proč na našich pultech neleží Minecraft 2. A proč ještě nějaký čas ležet nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama