Komentovaný gameplay z Dreams
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Komentovaný gameplay z Dreams

Komentovaný gameplay z Dreams

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

6. 10. 2018 08:18 3
Reklama

Od odhalení hry s názvem Dreams v roce 2013 se o novince od Media Molecule, autorů známé série Little Big Planet, mnoho pozitivního nenamluvilo. Opakované posouvání data vydání, restart vývoje a velice skromné uvolňování informací hře moc neprospěly. Nemluvě o tom, že betaverze Dreams se měla mezi hráče dostat už v roce 2016 a dosud jsme se jí nedočkali.

Jedna z mála věcí, které jsme o hře věděli, bylo zaměření na kreativitu, hratelnost a sdílení. Víceméně by se mělo jednat o propracovaný editor, pomocí kterého si budou hráči vytvářet jak jednoduché, tak komplexní úrovně, které pak nabídnou ostatním ke stažení přes integrovaný obchod.

Dreams přesto nebude pouze nástroj pro hravé, ale nabídne i krátkou příběhovou kampaň, která poslouží jako inspirace pro další tvorbu a ukázka možností editoru. Její délka by měla být pouhé 3 hodiny, přesto bude možné si jí prodloužit plněním vedlejších aktivit. Bude se skládat ze tří oddělených částí, a to sci-fi, film noire a pohádkové adventury.

Právě sci-fi část hry se prezentuje na novém videu, ve kterém jeden z vývojářů ukazuje jak hru samotnou, tak i její provedení v editoru. Jedná se o ten samý, který budou mít k dispozici i hráči, žádné další nástroje autoři pro tvorbu hry nepotřebují. Kromě umisťování a nastavování vlastností objektů za sebe půjde řetězit různé akce, měnit nasvícení, pracovat s kamerou, tvořit hudbu a mnoho dalšího.

Vydání hry je už snad definitivně stanoveno na příští rok, zatím bez bližšího upřesnění. Media Molecule potvrdili, že se ještě nezapomnělo ani na dávno slíbenou betu, která by snad mohla dorazit ještě letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama