Tekken 7 prodal více než 3 miliony kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tekken 7 prodal více než 3 miliony kusů

Tekken 7 prodal více než 3 miliony kusů

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

21. 10. 2018 09:12 7
Reklama

Sedmý díl hlavní číslované série Tekken slaví úspěch. Šéf vývoje Katsuhiro Harada se totiž na svém twitteru pochlubil informací, že Tekken 7 prodal už více než 3 miliony kopií. Stalo se tak prý téměř rok od vydání na začátku června 2017, kdy hra dorazila na PS4, Xbox One a poprvé ve své historii také na PC.

Proč se informaci dozvídáme až teď, nemáme tušení, ale vzhledem k tomu, že přes 2,5 milionu kusů se prodeje přehouply už začátkem letošního roku se dá předpokládat, že počet prodaných kusů už se nijak výrazně zvyšovat nebude.

Celkově má série Tekken na kontě více než 47 milionů prodaných kusů, což jí staví těsně před konkurenční bojovku Street Fighter, která o téměř 2 miliony kopií zaostává. V kontextu série, která je složená i z několika spin-offů, se jedná o solidní výsledek, se kterým můžou být v Bandai Namco jistě spokojeni.

První Tekken vyšel už v roce 1995 na konzoli PlayStation. Nutno dodat, že všechny hlavní díly série byly původně doma v arkádových hernách, ze kterých se na platformu od Sony postupně portovaly, jelikož základní desky akrádových verzí byly často založeny právě na hardwaru konzolí PlayStation. První hrou, která se podívala na jinou platformu, byl Tekken 6. V roce 2009 se totiž objevil na Xboxu 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama