RDR2 předčilo svého předchůdce v prodejích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RDR2 předčilo svého předchůdce v prodejích

RDR2 předčilo svého předchůdce v prodejích

Tomáš Poborský

Tomáš Poborský

29. 10. 2018 16:37 11
Reklama

Druhý díl mistrovského kousku od studia Rockstar Red Dead Redemption naplnil všechna očekávání. Hra totiž zaznamenala velice silný start a pohybuje se tak na druhém místě žebříčku nejlépe fyzicky prodávaných her od dne jejího vydání v Anglii. První místo pak okupuje pouze sportovní stálice FIFA 19.

Je to už osm let, kdy Read Dead Redemption spatřil světlo světa a stal se herní ikonou studia Rockstar. Hra tehdy prodala o polovinu méně kopií než nově vydaný díl, a to jsou čísla zahrnutá pouze z fyzických prodejů hry. Dá se tak očekávat, že při zahrnutí prodeje digitálních verzí toto číslo ještě nekolikanásobně poroste. 

Zatím RDR2 zažilo největší launch napříč konzolemi. Porazilo hry jako FIFA nebo několik posledních dílů ze série Call of Duty včetně WW2 z minulého roku a Black Ops 4 z roku letošního.

I přes velký prodejní úspěch jsou prodeje RDR2 s porovnáním prodejů GTA V zanedbatelné, jelikož GTA V v prvním prodejním týdnu prodalo dva milióny kopií. GTA V  se tak zatím nemusí obávat sesazení z pomyslného trůnu.

Zhruba 68 procent prodaných her pak tvoří kopie pro Playstation 4 i přesto, že hra vypadá lépe na konkurenční konzoli od Microsoftu Xboxu One X. Tolik alespoň údaje z Velké Británie. Ve světě bude ale situace velice podobná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama