Bethesda bude Fallout 76 podporovat napořád
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda bude Fallout 76 podporovat napořád

Bethesda bude Fallout 76 podporovat napořád

Filip Švácha

Filip Švácha

5. 11. 2018 12:36 10
Reklama

Na rozdíl od předešlých dílů bude nejnovější přírůstek do dnes už legendární série Fallout pouze multiplayerovou záležitostí. Co to přesně bude obnášet, na to si ještě budeme muset pár dní počkat, ale jak budeme hru hrát, pokud se Bethesda rozhodne podporu ukončit a vypne servery?

Na tuto palčivou otázku odpověděla osoba k tomu nejpovolanější. Pete Hines v rozhovoru pro GameSpot veřejnost ubezpečuje, že podpora pro Fallout 76 bude „navždy“. Jak dále dodává: „Nevím, jak jinak bych měl odpovědět. Není to tak, že když někdo pracuje na novém projektu, řekne si: ‚Pokud budeme mít štěstí, tak tahle hra vydrží deset let.‘ Takhle nikdo nepřemýšlí. Jak dlouho funguje World of Warcraft? Myslíte si, že s ním plánují do roka skončit? O tom velmi pochybuji.“

To je vše moc pěkně, ale co když o titul přestane být zájem? Co když budou servery pusté a o žádné spoluhráče člověk ani nezavadí? Přeci jen spravovat servery něco stojí a v Bethesdě si toho jsou moc dobře vědomi. Podle Peta Hinese by mohlo opravdu dojít k zastavení podpory, pokud by už ji nikdo nehrál, ale jak sám zdůrazňuje, Fallout 76 by měl mít „nekonečnou“ životnost.  

„Budeme pokračovat, dokud budou hráči hrát a zatím nic nenasvědčuje o nějakém poklesu. Nemůžu říct, co se stane, jakmile přejdeme na soukromé servery, nebo co se stane v příštím roce. Možná se dostaneme do bodu, kdy to bude jedno. Stále se ale jedná o velkou značku a masivní projekt, kterému se chceme věnovat do nekonečna,“ říká Pete.

Naštěstí se ale tímto projektem Bethesda nevzdává své hlavní ideje dělat hry pro jednoho hráče. Ve vývoji je druhý díl akce Rage a po zadu nezůstává ani poslední díl oblíbené série Doom s podtitulem Eternal. Dokonce i vesmírný Starfield bude čistě singleplayerovou záležitostí.  Bethesda se tedy chce držet dále toho, v čem vyniká, ale určitě by ráda zavítala i do jiných vod herního průmyslu. Konec konců důkazem toho jsou The Elder Scrolls Online nebo The Elder Scrolls Legends.

Navíc Hines ubezpečuje, že co se týče third party studií, Bethesda jim nijak nenařizuje, jaké projekty mají dělat. Údajně tedy mají zcela volnou ruku v tom, co sami chtějí tvořit. Není to tedy tak, že by vedení nakazovalo, jestli má být další projekt hrou pro jednoho, nebo více hráčů. Jak Pete Hines zmiňuje: „To by bylo hloupé a zbytečné. Co budou dále dělat Arkane Studios? Co si vybere Bethesda Game Studios za další projekt? Pojďme se na to soustředit, a také na to, jak moc jsme nadšení. Když jsme nadšení my, tak myslíme, že ostatní budou také.“

No, to jsou vskutku zajímavá slova. Bethesda je dlouhodobě vnímána spíše pozitivně, tak doufejme, že to tak nadále zůstane. Jak dopadne Fallout 76 se dozvíme už 14. listopadu, kdy hra dorazí na PlayStation 4, Xbox One a PC. Bohužel majitelé nenovější konzole od Nintenda budou muset hru oželet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama