Masivní patch míří do Battlefieldu V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Masivní patch míří do Battlefieldu V

Masivní patch míří do Battlefieldu V

Marek Selinger

Marek Selinger

23. 11. 2018 11:35 3
Reklama

Musíme sebekriticky uznat, že včerejší stream Battlefieldu V asi úplně nebude patřit do zlatého fondu Hrej TV. Už ale během něj jsme upozorňovali na některé změny, které hru čekají v rámci prvního patche, kterého se hráči dočkají již 4. prosince. Pojďme se nyní na ně podívat v krátkém souhrnu.

Tak zaprvé, Battlefield V bude obohacen o slušnou porci obsahu. Máme tu poslední část singleplayerové kampaně, příběh zvaný The Last Tiger. V něm se ujmeme role německého tankisty, který však zpochybňuje ideologii, za kterou by měl bojovat. Dále bude rozšířen seznam map o zcela novou, jež ponese jméno Panzerstorm a zaměřena bude na boje vojenské techniky, hlavně tanků. Nově odemknuté zbraně si hráči budou moci otestovat na tréninkové střelnici, která do hry také přibude v této aktualizaci. Krom toho, třída support bude obohacena o novou zbraň – kulomet Vickers. A nakonec ti, kteří si chtějí vyhrát se vzhledem svých vozidel, budou také potěšeni, jelikož i tato možnost do hry dorazí.

Nicméně DICE se dál soustředí na opravu bugů a celkové vybalancování hry, takže krom nového obsahu se můžeme těšit i na vylepšení herního zážitku. Důležitou změnou je navrácení módu Frontlines do stavu, jak jsme ho znali z předchozího Battlefieldu 1. Zmizí tedy nutnost zvednout bombu a donést ji k místu, kde se nachází bod ke zničení. Nyní bude stačit doběhnout k dané M-COM stanici a podržením tlačítka zahájit její detonaci. Dle svých slov chtějí autoři vyhovět komunitě, které se zamlouval dřívější systém. Další změna se týká módu Airborne, kde útočící strana má v rámci prvního dne Grand Operations za úkol zničit artilerii obránců. Zde však měla tato strana značnou výhodu, protože viděla, kde se pohybuje hráč nesoucí bombu. Tato ikona bude odstraněna, což by mělo vést k větší férovosti celé bitvy.

Hráče mohlo v některých případech naštvat, že hra je automaticky spawnla na začátku kola, i když třeba nebyli připraveni se zapojit do bitvy. I to se mění, hráči se budou muset spawnout manuálně. Pokud se vám podařilo být vrchním střelcem v tanku, možná jste také zažívali pocit frustrace, když najednou přilítla kulka od snipera z druhého konce mapy. Těmto situacím by měl patch znamenat konec, protože autoři přidají novou funkci, kdy se při dlouhých přejezdech budeme moci schovat do tanku a tím být méně náchylní na smrt. Další vítaná změna.

Seznam úprav však ještě nekončí. Oslabení se dočkají bombardéry, jejichž poškození vůči pěchotě bylo zkrátka až příliš přehnané. DICE se také podívali na catch-up mechaniku v rámci Conquestu, která by měla pomáhat dorovnávat nevyrovnanou situaci v průběhu zápasu. Ta nyní bude fungovat, pouze pokud onen rozdíl v kvalitě obou týmů bude velice znatelný. Samozřejmostí je balanc některých zbraní, posílení se dočkají zbraně ve třídě mediků. Očekávat se dá i navýšení maximálního levelu z 50 na nějaké vyšší číslo. Do nabídky customizace přibude také nové tlačítko, které vám nabídne aplikování daného skinu na všechny části zbraně, nebude tedy již nutno aplikovat daný skin jednotlivě.

Jak vidno, Battlefield V čeká opravdu velký patch, změny v něm obsažené se zdají jako kroky, které posunou hru zase o kousek dál. Je znát, že DICE komunitě naslouchají, veškeré změny byly provedeny na základě zpětné vazby od fanoušků. Nicméně zůstává otázkou, zdali vydání titulu nemohlo být pozdržené ještě do toho 4. prosince, abychom se dočkali daleko celistvějšího balíku obsahu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama