Rage 2 na Steamu nenajdeme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rage 2 na Steamu nenajdeme

Rage 2 na Steamu nenajdeme

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

11. 12. 2018 15:35 13
Reklama

Chystá se soumrak největší digitální herní platformy? Taková slova jsou samozřejmě předčasná, je však nezvratitelným faktem, že čím dál tím více firem se snaží o ukousnutí koláče, jehož dominantní část stále střeží Valve.

Obchody od EA, Ubisoftu nebo GOG byly v posledních měsících doplněny dalšími, a kromě nejnovějšího počinu Epicu nesmíme zapomínat ani na Bethesda Game Launcher. Právě díky němu si podpora Steamu ušetřila spoustu vrácených peněz za Fallout 76, a kroky nechvalně proslulého RPG bude následovat i další postapokalyptická hra – Rage 2.

Dle nejnovějších informací se i Rage bude prodávat exkluzivně na platformě od Bethesdy, čímž si pro sebe americká společnost získá stoprocentní zisk z prodeje. Valve by si za prodej na Steamu účtoval 30 % z ceny hry, nový Epic Game Store pak mnohem příjemnějších 12 %.

Je však otázkou, zdali absence v nabídkách velkých digitálních obchodů nakonec paradoxně nezpůsobí menší prodeje, a s tím spojené nižší výdělky. Pro příklad pak nemusíme chodit daleko – když se o GOG exkluzivitu pokusil CD Projekt RED se svým karetním RPG Thronebreaker: The Witcher Tales, došlo po několika týdnech i k opožděnému vydání na Steamu.

Je sice pravdou, že Rage 2 má mezi hráči pravděpodobně větší jméno, než karetní spin-off polského RPG, Bethesda Game Launcher je však všeobecně méně populární než právě GOG. Je tak otázkou, zdali se Bethesda rozhodla správně, a zdali nakonec i u Rage 2 nedojde k migraci na další platformy.

Vítáte kroky Bethesdy k osamostatnění, nebo byste naopak měli všechny hry nejraději pohromadě na jednom místě? Dejte nám vědět v komentářích pod novinkou.

Rage 2 můžete ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One předobjednat na Xzone. Hra vyjde 14. května.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama