Vše v RDR Online získáte za 4268 hodin
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vše v RDR Online získáte za 4268 hodin

Vše v RDR Online získáte za 4268 hodin

David Plecháček

David Plecháček

17. 12. 2018 11:59 4
Reklama

Už několik hodin jsou v Red Dead Redemption 2 Online mikrotransakce. O jejich spuštění jste si mohli přečíst separátní novinku a možná jste sami zamířili do hry a do Online části, abyste se podívali, jak moc jsou v něm zastoupené. Forbes ale spočítalo, na kolik vás vyjde, pokud byste si chtěli za peníze všechno odemknout.

Uvážíme-li, že Red Dead stojí přibližně 60 dolarů a ještě nějaký čas bude (známe Rockstar), lze jednodušše konstatovat, že v Online části lze utratit desetkrát tolik. Jinak řečeno, pokud byste si za virtuální měnu chtěli pořídit úplně vše, museli byste utratit 600 dolarů. Veškerá výbava v RDRO totiž přijde na 2134 zlatých cihliček, a i když je Rockstar nabízí v posledních dnech jako odměnu, stále jich v poměru k celkové potřebě nabízí minimum.

Což o to, celková částka není to nejhorší, ostatně kdo nechce, investovat nemusí. Cokoliv, co hra nabízí, si můžete pořídit za virtuální měnu, kterou získáváte pravidelným hraním. A právě tady Forbes zdůrazňuje mnohem větší problém. Pokud si zlatou cihlu vyděláte za dvě hodiny hraní (před updatem dokonce za 8 hodin), bude vám trvat odemčení všeho, co hra nabízí, 4268 hodin. A tolik spousta z nás nestrávila času na konzoli ani během posledních pěti let (viz novinka Zrekapitulujte si herní život se službou PS4).

Abychom jen nedštili síru, je pravda, že Rockstar opakovaně prohlásil, že ekonomika a její vyvážení je prioritou právě probíhající betaverze. A i když chápeme, že Online nemůže nabídnout všechno hned a odemčení výbavy si žádá určitou trpělivost, i po změnách doufáme, že dojde na další korekce a odměny budou mnohem četnější.

Zcela nepokrytě je ale jasné, že Red Dead Online bude po GTA V dalším zlatým dolem, do nějž budou hráči investovat další a další peníze. A pokud podobná taktika funguje v městské akci, tak proč by nemohla i na starém americkém západě. Bude tak zajímavé sledovat, zda se Rockstar rozhoupe k dalším úpravám, nebo jestli se se současným stavem spokojí.

Red Dead Redemption 2 si můžete na PlayStationu 4 a Xboxu One pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama