Vývojáři World War Z nabídli pomoc Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři World War Z nabídli pomoc Sony

Vývojáři World War Z nabídli pomoc Sony

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 12. 2018 09:26 1
Reklama

Zombie akce World War Z staví na základech, které položila filmová předloha. Brad Pitt se ve hře sice neobjeví, s hordami nemrtvých ale počítat můžeme. Všímaví jedinci jistě zaznamenali podobnosti s hrou od Sony – Days Gone. Všimli si jí i vývojáři World War Z. Studio Saber Interactive se dokonce nabídlo, že Sony pomůže do hry vytvořit multiplayerový režim.

CEO Matthew Karch v rozhovoru pro VentureBeat naznačil, že jim oznámení Days Gone velkou radost neudělalo. Nemrtví, jejich ztvárnění, pohyb a nebezpečí, které pro hráče představují, jsou v obou hrách velmi podobné. Hra od Sony však bude mít ve finále jednu velkou výhodu – masivní marketingovou kampaň. Není divu, že z nového konkurenta nebylo studio Saber Interactive zrovna nadšené.

Karch v rozhovoru říká, že se osobně vydal do Sony, aby jim nabídl vytvořit pro Days Gone multiplayerový režim. V Sony ale o jejich pomoc nestáli. Karch také zmínil, že se časem Days Gone vyprofilovalo jinak, než čekali. Spíš než na hordy nemrtvého masa je pro hru typický důraz na příběh, hry si tedy v důsledku zase tolik podobné nejsou. Následně dodává, že Days Gone je PlayStation exkluzivita, zatímco World War Z se chystá také na Xbox One, PC a je zaměřené na multiplayer. Obě si tedy určitě najdou své fanoušky.

Jestli bude na trhu skutečně dostatek prostoru pro oba tituly, se dozvíme v příštím roce. Konkrétní datum vydání však World War Z zatím nemá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama