Warframe cross-play zatím nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Warframe cross-play zatím nebude

Warframe cross-play zatím nebude

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

19. 1. 2019 14:55
Reklama

Warframe je už několik let jednou z nejúspěšnějších free-to-play her jak na PC, tak i na konzolích a za téměř šest let své existence vykrystalizoval ve velmi povedenou alternativu k placeným online titulům. Se stále vzrůstající poptávkou po cross-play hraní a vzhledem k nedávnému vydání Warframe na další platformu, Nintendo Switch, se vývojáři z Digital Extremes k tomuto tématu vyjádřili v prvním letošním streamu.

Kreativní ředitel Steve Sinclair odpověděl na fanoušky hojně opakovanou otázku v tom smyslu, že ačkoli by si cross-play hraní pro Warframe přál, jednalo by se o velmi riskantní a technicky náročný krok, který prozatím nejsou schopni udělat. Mnohem pravděpodobnější se pro tuto chvíli prý jeví myšlenka sdíleného postupu ve hře napříč platformami, ale ani tu nejsou autoři schopni v tuto chvíli slíbit.

Pravděpodobně největší výzvu by v této problematice představovalo sjednocení všech čtyř verzí hry, což zrovna u Warframe, který se neustále vyvíjí, nemusí být úplně jednoduché. I přes prozatím zápornou odpověď to ale rozhodně neznamená, že by se Warframe plnohodnotného cross-play hraní v budoucnosti nedočkal. Tento trend je zatím v podstatě novinkou a až čas ukáže, jak důležitým se pro hráče i vývojáře stane.

Mimo cross-play hraní se ale stream samozřejmě věnoval i plánovaným novinkám pro letošní rok. Stávající nabídku rozšíří v blízké době 3 nové Warframy – Hyldren, Wisp a jeden dosud nepojmenovaný. Veteráni Warframe se mohou těšit na event Wolf of Saturn Six, který za osm týdnů prověří schopnosti těch nejzkušenějších, ale v přípravě je i obsah zaměřený na nováčky. V plánu je i závodní PvP minihra a za zmínku stojí i informace, že letošní TennoCon se bude konat 6. července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama