DS potřebuje čas, TLoU je naopak za dveřmi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DS potřebuje čas, TLoU je naopak za dveřmi

DS potřebuje čas, TLoU je naopak za dveřmi

David Plecháček

David Plecháček

29. 1. 2019 15:49 4
Reklama

Sony nás napíná jako kšandy. To, že na letošek je oznámené jen Days Gone, které vyjde v dubnu, nám dává spoustu možností, nad kterými můžeme spekulovat. Vyjde Tsushima? Death Stranding? Nebo si pro sebe uzme podzim The Last of Us: Part II? Zatím bychom nejvíce sázeli na prostředně jmenovaného. O důvodech byla v minulosti řeč, na druhou stranu nyní přispěchal Kodžima s vyjádřením, které naši jistotu sfouklo jako domeček z karet.

Hideo Kodžima toho příliš neřekl. Stačilo ale málo, kratičká věta „ještě chvíli to zabere“ spustila opět debatu, zda jsme se se všemi těmi náznaky lehce nepřepočítali. Co to znamená? Jak dlouhá doba je chvíle? A znamená to, že letos novinka vůbec nevyjde?

Možné jsou všechny varianty, ostatně kdybychom neznali veškerá vyjádření všech zainteresovaných stran, zřejmě bychom tak skálopevně rok 2019 netipovali. Zato bychom s určitostí řekli, že Sony letos ještě jednu hru vydá. Náš pohled se rázem upnul na The Last of Us. První díl sice vyšel v červnu, to ale nemusí být pro druhý vůbec relevantní. Nás ale zaujala slova Gustava Santaolallla, skladatele, který se stará o hudbu jedné z nejočekávanějších her od Sony. Ten na nedávném koncertu v Kuwajtu řekl, že je vydání blíže, než možná myslíme. The Last of Us: Part II vyjde „co nevidět“.

V případě TloU II je situace oproti Death Stranding úplně odlišná. Studio Naughty Dog zarytě mlčí a Neil Druckmann usilovně pracuje, aby pokračování ideálně svou kvalitou překonalo svého předchůdce. Je pravda, že jsme ze hry viděli několik trailerů včetně několika brutálních záběrů třeba i z poslední E3, ale těžko z nich můžeme soudit, z kolika procent je hra hotová. Úplně stejně se prezentovala i hra z dílny Kojima Productions.

Buď jak buď, je jisté, že k rozlousknutí celé situace nedojde na E3, a kromě toho, která hra vyjde, můžeme i hádat, jak se o tom vlastně dozvíme. Je stále možné, že Sony svolá vlastní akci, kde představí novou generaci PlayStationu, a rovnou odhalí i další budoucí plány ze strany her. Nedivili bychom se, kdyby všechny výše zmíněné projekty, včetně Ghost of Tsushima, nakonec vyšly i na PlayStationu 5. Jenže kdo z nás to ví?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama