THQ Nordic odkoupilo Warhorse Studios
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka THQ Nordic odkoupilo Warhorse Studios

THQ Nordic odkoupilo Warhorse Studios

Martin Nahodil

Martin Nahodil

13. 2. 2019 09:01 48
Reklama

Nákupy společnosti THQ Nordic nekončí a jejich poslední se týká nám velmi známého studia. Dnes tato společnost oznámila, že kupuje české Warhorse Studios, které svým Kingdom Come: Deliverance očividně zasáhlo dostatečné množství lidí na to, aby se o toto studio zajímaly i velké společnosti.

Předběžná částka, kterou THQ Nordic za tuto akvizici dalo, je 42,8 milionu eur, tedy něco málo přes 1,1 miliardy korun. Po všech zdaněních pak činí 33,2 milionu eur, čili přes 850 milionů korun.

„Warhorse Studios je jedním z největších nezávislých studií v Evropě a jsem opravdu hrdý, že ho můžeme přivítat ve skupině THQ Nordic. Kingdom Come: Deliverance, kterého se prodalo 2 miliony kopií, bylo velkým úspěchem. Těšíme se na spolupráci se zakladateli studia, kteří i nadále budou působit na svých pozicích a i nadále budou mít tvůrčí svobodu pro nadcházející projekty,” řekl Lars Wingefors, CEO THQ Nordic.

Martin Frývaldský, výkonný ředitel Warhorse, k akvizici řekl, že je pro studio velkým milníkem. „Začínali jsme jako malý start-up s několika zaměstnanci, kteří byli zapálení pro náš projekt. Schopnosti našeho týmu, důvěra našeho hlavního investora a v neposlední řadě vášeň našich fanoušků, kteří Kingdom Come podporovali od dob kampaně na Kickstarteru, nám pomohli rozrůst se do dnešní podoby. Věříme, že tento krok nám dá novou energii, abychom mohli našim fanouškům přinášet další skvělé hry."

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama