Fortnite si půjčuje prvky z Apex Legends
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite si půjčuje prvky z Apex Legends

Fortnite si půjčuje prvky z Apex Legends

Filip Švácha

Filip Švácha

1. 3. 2019 14:27
Reklama

Jestli patříte mezi hráče populárního battle royale titulu Fortnite, určitě vám neunikl příchod v pořadí už osmé sezóny, která do hry přinesla pirátskou tématiku. Kromě ní samozřejmě také klasický nášup skinů, změnu mapy a nový Battle Pass. Mimo to si ale hráči všimli pár zajímavostí, které se nově ve hře vyskytují.

Fanoušci objevili dodávku, nad kterou se vznáší hologram základní postavy z Fornite. Je velmi pravděpodobné, že se dívají na vozidlo, jež nám umožní respawnovat padlé kamarády. Názor částečně vzešel z toho, že v battle royale novince Apex Legends jsou v herní lokaci rozeseté podobné stanice, díky nimž můžete své padlé bojovníky pomocí sebrání jejich vlajky oživit. Zástupci Epic Games o tomto řešení prý uvažují už delší dobu a podle toho, jak to zatím vypadá, bude tento systém s velkou pravděpodobností fungovat podobně jako v Apex Legends.

Aby se celé situaci dodalo na vážnosti, uživatel Twitteru @FortTory v souborech hry našel zmínky o tzv. Second Chance Van a také soubor poukazující na jakousi kartu, kterou budou hráči muset sbírat. Je tedy nasnadě se domnívat, že systém bude opravdu fungovat stejně, jako v Apex Legends. Od padlého bojovníka seberete kartu, kterou následně odnesete k dodávce, abyste mohli kamaráda oživit.

To ale není jediná mechanika, kterou si chce Epic Games od Respawn Entertainment vypůjčit. Velmi se osvědčila i možnost jednoduchým stiskem tlačítka poukazovat na lokace, výzbroj a výstroj a dokonce i na nepřátele. Co se týče komunikace mezi hráči, je to určitě krok dobrým směrem, a proto se není čemu divit, že se tento systém objeví i ve Fortnite.

Ovšem jak to vyřeší, když postavy ve hře nemluví? Při označování oblastí se budeme řídit podle toho, jakou má hráč v týmu barvu, což je momentálně červená, modrá, žlutá, nebo fialová. Pokud budeme svým kamarádům chtít dát vědět o zbraních, výbavě a munici, vedle oznámení se objeví malá ikona zobrazující daný předmět. Jestliže půjde o nepřítele, ozve se siréně podobný zvuk, který všechny upozorní na blížící se nebezpečí. Jak se zdá, Apex Legends je pro Epic Games vskutku inspirativní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama