Tvůrci Knowledge is Power končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci Knowledge is Power končí

Tvůrci Knowledge is Power končí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 3. 2019 14:51
Reklama

Dnes už jsme se jednou zmiňovali o tom, že se podezřele často dozvídáme neveselé zprávy o vývojářských studiích, jejichž činnost byla z různých důvodů ukončena. Myšlenku podtrhuje další informace z této kategorie. Wish Studios zavírají krám. O práci přijde 13 zaměstnanců.

Nezávislé studio bylo založeno v roce 2012 v Brightonu. Stojí za tituly pro platformu PlayLink. Mnozí si jistě vzpomenou na Knowledge is Power nebo That’s You. Oba tituly se objevily v programu PS Plus. Se Sony Interactive Entertainment však studio spolupracovalo mnohem dříve, podílelo se na tvorbě prototypů her, které nakonec nebyly vydány. V poslední době shánělo vydavatele pro dva nové projekty, k tomu se poohlíželo po dalších možnostech financování provozu. Bohužel bez úspěchu.

Výkonný ředitel studia Caspar Field komentuje situaci s těžkým srdcem: „Jsme hluboce zarmouceni z nutnosti zavřít studio po šesti letech práce na skvělých hrách. Naší filozofií bylo vkládat kreativitu a srdce týmu do všeho, co jsme dělali. Loučení s těmito lidmi pro nás bylo nepředstavitelně těžké. Je to skutečně srdcervoucí.”

„Všem, kteří byli součástí týmu, bychom chtěli poděkovat za jejich neuvěřitelný přínos, doufáme, že si z práce odnesou to nejlepší. Také bychom chtěli poděkovat lidem ze Sony, že věřili konceptu PlayLinku. V neposlední řadě děkujeme všem, kteří naše hry hráli a užili si je – protože to je oč tu běží,” řekl Field závěrem.

Ve Wish Studios kdysi pracovalo 35 zaměstnanců. Uzavření studia předcházel proces zeštíhlování, velká část týmu byla propuštěna. Sluší se dodat, že se vedení po ukončení pracovního poměru snažilo lidem pomoct při hledání nové práce. Vlastně se není čemu divit. Od serveru GameIndustry obdrželo studio cenu v kategorii „Best Place to Work,” navíc dvakrát po sobě v letech 2017 a 2018. Letos už bohužel nebudou mít šanci na její získání.

Vyzkoušeli jste si hry od Wish Studios? Nebo vás PlayLink neláká? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama